09.02.2021  |  Klima, miljø og energi

Certificeret træ bliver en ny normal, mener direktør og skovejer

Efterspørgslen på produkter der er lavet af certificeret træ er markant stigende og forventes helt at overtage markedet.

Hos TCM Group, der blandt andet producerer de fire mærkevarekøkkener Svane Køkkenet, Tvis Køkkener, Nettoline og Kitchn, oplever man en markant øget efterspørgsel på certificeret træ.

Kunderne - store som små vil have træ, der stammer fra bæredygtigt skovdrift, som gør sig gældende med FSC- eller PEFC-certificeret træ.

"Jeg mærker dagligt efterspørgslen på både køkkener og skabe, der skal være fremstillet af certificeret træ. De professionelle bygherrer stiller krav om, at vi skal være med til at opfylde den såkaldte DGNB-certificering for bæredygtigt byggeri, for at vi kan komme i betragtning som leverandør", siger Torben Paulin, der er skovejer og desuden også er administrerende direktør for TCM Group.

Læs også: JBS lancerer undertøjslinje i FSC-certificeret bambusviskose

Certificeret træ bliver en ny normal, mener han.

Det mærker han også i sit arbejde som formand for Skovdyrkerne Syd, hvor han er i tæt kontakt med mange skovejere, der i stor stil har fået øjnene op for certificeringens muligheder – også på strategisk plan.

Økonomien kan dog være en udfordring for de mindre skovejere og foreningen opfordrer derfor certificeringsordningerne til at kigge nærmere på deres afgiftsstruktur, så de mindre skovejere også kan være med.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere