CGI-webinar om Scope 3 og ny EU-lovgivning på vej
Den 13. juni afholder CGI Danmark et webinar med fokus på Scope 3 og rapportering heraf set i lyset af de nye krav på området. Særligt skal store virksomheder vænne sig til at involvere hele forretningen i klimaprocessen, lyder det.
De tider, hvor man kunne placere bæredygtighed i en separat afdeling - og så ellers passe sin forretning som man plejer, er ved at være forbi.
Fremover bliver det afgørende at involvere hele forretningen på området. Nu gælder det om at finde ud af hvordan.
Det er et centralt budskab fra Ole Bach Andersen, Vice President hos CGI. Han mærker en øget interesse på feltet som følge af EU's nye rapporteringsdirektiv målrettet bæredygtighed - Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
”Når vi ser nærmere på de store virksomheder med mere end 500 ansatte, viser det sig ofte, at de ikke er klar endnu,” siger Ole Bach Andersen og peger på to vigtige forhold:
”For det første er man nødt til at have en rigtig dataplatform med validerings- og godkendelsesprocesser, som understøtter revision (krav). For det andet er der behov for en selvbetjeningsplatform, så de mange underleverandører selv kan levere deres data,” siger han.
Stort fokus på området
EU-direktivet kræver således endnu bedre styr på regnskaberne fremover set ift. Scope 3 - altså de udledninger, der relaterer sig til emissioner fra aktiviteter, som man ikke har direkte ejerskab over. I reglen underleverandører.
”For at få helt styr på det, er man nødt til at involvere hele forretningen,” siger Ole Bach Andersen og uddyber, hvad udfordringen ofte er:
”Dét, vi ser i dag i mange store virksomheder, er, at der sidder en central bæredygtighedsafdeling med hovedfokus på Scope 1 + 2 og så lidt på Scope 3. Men virksomheden har typisk tusindvis af underleverandører, og med de nye krav in mente kan de ikke længere nøjes med deres eget regneark og den metode, de har gjort det på indtil nu.”
Han fastslår, at man er nødt til at stille krav til alle sine underleverandører.
”Faktisk er du nødt til at tage hånd om hele din forsyningskæde. Selvom en underleverandør ikke bidrager meget til omsætningen, kan den have et yderst negativt klimaaftryk.”
CGI’s dataplatforme
CGI har bl.a. udviklet Energinets Datahub, der samler alle danske eldata. Det er en erfaring, der kommer kunderne til gode i det nye arbejde.
”De principper, der ligger i Datahub - med mange der leverer data, håndtering af tariffer og genberegninger - er præcis de samme principper, man skal være opmærksom på ved Scope 3,” siger Ole Bach Andersen.
CGI har derfor sin egen dataplatform, ligesom de kan levere via partneres dataplatforme, som i eksemplet med webinaret, der holdes sammen med Informatica.
CGI-regneark involverer forretningen
Med fokus på, at forretningen bliver involveret, har CGI nu opbygget sit eget system til at holde styr på Scope 3-emissioner i forhold til deres egne kunder.
”Min afdeling har udviklet et regneark, der er nemt at bruge, for bl.a. projektledere, så de lærer, hvad emissionerne er for deres ydelser. Det tilbyder vi til vores kunder, når de skal involvere deres egen forretning. Vi hjælper med andre ord med hele strategien.”
OM: CGI
CGI er grundlagt i 1976 og er en af verdens største leverandører af konsulentydelser og services inden for it- og forretningsrådgivning.
CGI har et stort fokus på bæredygtighed indenfor mange brancher, specielt set i lyset af de nye regler på området, og man rådgiver en række af de største virksomheder på feltet.
Læs mere på www.cgi.dk