Cirkulær økonomi skaber nye forretningsmuligheder
Flere miljøorganisationer har skudt både regeringen og dansk erhvervsliv i skoene, at ingen af dem arbejder hårdt nok for at sikre grøn omstilling og en mere cirkulær økonomi. Faktum er dog, at en cirkulær økonomi er en gevinst for mange virksomheder.
Det er blandt andet EEB, European Environmental Bureau, der har sagt, at den danske regering mangler at sætte handling bag ordene. Det er dog ikke korrekt, at cirkulær økonomi ikke er i radaren hos regeringen og dansk erhvervsliv – tværtimod.
Stigende velstand kombineret med flere og flere mennesker presser jordklodens ressourcer, og derfor er det afgørende, at vi gentænker vores forretningsmodeller – og hvordan vi designer, producerer, forbruger og genanvender.
Cirkulær økonomi er en gylden mulighed for dansk erhvervsliv
For dansk erhvervsliv udgør cirkulær økonomi som forretningsområde en gylden mulighed for at bygge videre på danske styrkepositioner indenfor blandt andet bioøkonomi, bæredygtigt byggeri og ressourceeffektiv produktion og blive førende inden for udvikling og eksport af nye cirkulære teknologier og løsninger, der kan accelerere omstillingen.
Danske virksomheders konkurrenceevne og eksportpotentiale på det globale marked vil kunne blive styrket gennem cirkulært design af produkter og services, og det danske samfund kan opleve vækst og nye arbejdspladser igennem øget ressourceeffektivitet, brug af genanvendte råvarer, øget genbrug, vedligeholdelse, reparation og udvikling af cirkulære forretningsmodeller.
Opbakning til regeringens anbefalinger og målsætninger om cirkulær økonomi
Både Dansk Erhverv, Dansk Industri, Dansk Byggeri og Langbrug og Fødevarer bakker op om regeringens anbefalinger og målsætninger for dansk erhvervslivs omstilling til en mere cirkulær økonomi.
Dansk Erhverv vil gøre sit for at informere vores medlemmer om mulighederne i cirkulær økonomi.
Læs mere i Dansk Erhvervs flyer, som vi lancerede i forbindelse med Folkemødet