19.01.2015  |  Klima, miljø og energi

Connie Hedegaard: Klimatopmøder bør kun foregå hvert andet år

Det vil gavne verdens kamp mod de globale klimaforandringer, hvis FN kun afholder sine klimatopmøder hvert andet år, mener tidligere klimakommissær Connie Hedegaard.

EU’s tidligere klimakommissær Connie Hedegaard langer ud efter FN og de årlige klimatopmøder. Hun mener, at organisationen skal bevise, at den er i stand til at reformere sig selv, samt at klimatopmøderne – Cop’erne – kun bør afholdes hvert andet år.

Connie Hedegaard siger til Mandag Morgen, at FN’s rolle som central aktør i klimakampen afhænger af, at der leveres konkrete politiske resultater ved Cop15 i Paris til december – ellers bliver FN’s troværdighed i klimakampen sat over styr.

Læs også: FN klar til at uddele klima-milliarder

”UNFCCC’s troværdighed er på spil i Paris. Som verdenssamfund kan vi ikke to gange med seks års mellemrum sætte en deadline for en global klimaaftale og så bagefter sige, at det blev der så desværre alligevel ikke rigtig noget ud af. Hvis det sker, vil verdens lande søge andre veje”, siger Connie Hedegaard til Mandag Morgen.

Connie Hedegaard peger på, at et godt resultat i Paris til december bør gøre det muligt at sikre, at den globale opvarmning ikke overstiger det tilladte mål på to grader celsius ekstra. Hvis verdens ledere kan få en god aftale på plads i Paris, bør den årlige klimakonference kun løbe af stablen hvert andet år, siger hun til Mandag Morgen.

Læs også: Klimaminister om ny klimarapport: Vi skal handle nu

”Argumentet for, at man vil have Cop’erne hvert år, er, at de er med til at mobilisere. At man ved, at man skal være der. Men sandheden er jo, at de konferencer er blevet meget store. København var enormt stor. Paris bliver enormt stor. Cop’erne er meget store, de koster mange penge, og de koster også meget CO2”, siger Connie Hedegaard, som har deltaget i FN’s klimaforhandlinger siden 2004, hvor hun blev miljøminister.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere