14.04.2020  |  Klima, miljø og energi

Containerskibe skal sejle på bæredygtig brændselscelleteknologi

ABB skal i samarbejde Hydrogéne de France fremstille større brændselscelle systemer, der er stærke nok til at kunne drive havgående fartøjer.

Gennem et aftalememorandum skal ingeniørvirksomheden ABB og Hydrogène de France (HDF), der specialiserer sig inden for brintteknologi, arbejde tæt sammen om at etablere et brændselscelle kraftværk til fremstilling af maritime applikationer. 

Læs også: Kæmpekoncerner indgår alliance i kamp for grøn shipping

Med et eksisterende partnerskab med Ballard Power Systems, vil ABB og HDF optimere produktionen af brændselsceller til at kunne producere et såkaldt megawatt-scale kraftværk specifikt til maritime fartøjer. 

Brændselsceller er i stand til at producere elektricitet fra brint gennem en elektrokemisk reaktion. Ved hjælp af vedvarende energi, der producerer brint, kan hele energikæden blive bæredygtig. 

“Med den stigende efterspørgsel efter løsninger, der sikrer bæredygtig og ansvarlig shipping, er vi overbevidst om, at brændselsceller vil spille en vigtigt rolle i at hjælpe den maritime industri møde CO2 reduktionerne”, siger Juha Koskela, managing director hos ABB Marine & Ports, og fortsætter:

Læs også: Analyse: Shippingsektorens CO2-mål vil koste op mod 10 billioner kroner

“Ved at underskrive aftalememorandumet med HDF er vi et skridt tættere på at gøre denne teknologi tilgængelig til drivning af havgående fartøjer”. 

Blandt alternative emissionsfrie teknoliger, er brændselscelleteknologien et af de mest lovende løsninger i at reducere udledningen af klimaskadelige gasser. Teknologien er på nuværende tidspunkt i stand til at drive skibe over kortere afstande, og understøtte de eksisterende energibehov på større fartøjer. 

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere