03.01.2020 | Strategi & ledelse
CSR Agendaen #6 om forretningudvikling med verdensmål
Ny podcast fra CSR.dk om verdensmål som drivkraft for forretningsudvikling - hvad har vi lært?
Hvordan laver man forretningsudvikling med verdensmålene? Det spørgsmål ville CSR.dk gerne undersøge nærmere i forbindelse med vores fokus på CSR-business casen, og derfor inviterede vi tre gæster til at dele deres erfaringer med og ideer til, hvordan man verdensmål og forretning spiller sammen.
I podcasten møder du:
- Stine Kirstein Junge fra UNDP, som er ansvarlig for deres SDG-acceleratorprogram, hvor snart 32 virksomheder har udviklet nye forretningsideer med udgangspunkt i verdensmål.
- Henrik Schramm Rasmussen fra DI - Dansk Industri, som driver programmet Fra Filantropi til forretning, hvor 21 virksomheder over de seneste to år har arbejdet med at integrere verdensmålene i deres forretning.
- Sara Krüger Falk, som er direktør for UN Global Compacts danske netværk, hvor medlemmerne - baseret på foreningens 10 principper - også arbejder med at få verdensmål i deres forretning.
De fortæller om, hvad de har lært af de seneste års arbejde, kommer med gode råd og byder på et par eksempler fra virkeligheden.
Fik du hørt seneste episode af CSR Agendaen, som er en reportage fra Building Green 2019? Ellers kan du høre den her eller finde hele podcastserien i din podcast app – søg efter ’CSR Agendaen’.’
Denne artikel er en del af temaet I fokus: business casen
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Supply chain

Hvad kaffegrums dog kan bruges til!
Har du set mine veganske sneakers af kaffegrums? Det spørgsmål kan man faktisk stille nu pga. to dele innovation og en del gode alliancer.
Kommunikation

Aarhusiansk Kvickly bliver til klimalaboratorium
Coop har udvalgt en Kvickly i Aarhus som testlaboratorium for klimavarer og klimatiltag.
Menneskerettigheder

Bedre praksis ved minedrift eller langsommere grøn omstilling
Den grønne omstilling kan blive sat ned i tempo, hvis ikke virksomheder inden for minedrift ændrer praksis på miljø- og menneskerettigheder.
Samfund

Ny kortlægning: Over halvdelen af de videregående uddannelser giver nu kompetencer inden for grøn omstilling
For første gang er det kortlagt, hvilke videregående uddannelser som giver kompetencer med relevans for den grønne omstilling. Tallene viser, at 65 procent af landets videregående uddannelsesudbud nu arbejder aktivt med grøn omstilling i uddannelsen.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal vise vej mod Power-to-X i hovedstadsområdet
Region Hovedstaden er gået sammen med Aalborg Universitet og tænketanken Grøn Energi om at få kortlagt muligheder og grundlag for at placere et eller flere Power-to-X anlæg i hovedstadsområdet – og udnytte overskudsvarmen til fjernvarme.
Samfund

Gode takter i grønne investeringer på statens vegne
Udsigten fra Danmarks Grønne Investeringsfond er god: 2021 bød på rekordhøj aktivitet og CO2-reduktion i deres investeringer.