24.09.2021  |  Strategi & ledelse

CSR Agendaen #9 om kunder som partnere

Hvordan kan kunder være med til at få fart i et nyt forretningsområde? Det ser CSR Agendaen #9 nærmere på i denne podcast finansieret af De Forenede Dampselskaber.

De Forenede Dampvaskerier (DFD) er en cirkulær virksomhed. De køber tekstiler, lejer dem ud til både offentlige og private kunder på flerårige kontrakter, og når produktet er udtjent, prøver de at finde en måde at genbruge dugene, lagnerne, dynerne, håndklæderne osv. 

Den udfordring er anseelig, for det er store mængder tekstiler, der er i rotation gennem DFD. På bare et af DFD's 14 vaskerier i Danmark bliver mellem 10 og 60 tons tøj vasket, tørret, rullet og foldet hvert år. 

Seneste skud på stammen er DFD Upcy, hvor de kasserede tekstiler bliver omdannet til alt fra kokkejakker til indkøbsposer og alternativer til papirhåndklæder. På den måde kan DFD holde liv i tekstilerne i endnu flere år, og arbejde sig hen mod sin målsætning om at genbruge 100 procent af deres tekstiler. I dag ligger det tal på omkring 40 procent. 

En del af DFD's strategi for udviklingen af forretningsområdet Upcy er at involvere sine kunder. I CSR Agendaen #9, fortæller marketingchef Peter Bjerg Jørgensen om den strategi i dialog med DFD's kunde, adm. direktør for Loca Gruppen Merete Holst, som driver en håndfuld restauranter og tilbyder kantinedrift og frokostordninger til virksomheder.

Læs også: Tøj af kasserede tekstiler på catwalken til grønt modeshow

Loca Gruppen er grundlagt på bæredygtighed og hver af deres enheder arbejder ud fra et charter og konkrete krav til forbedringer hvert år - og ikke kun på maden. Loca Gruppen fokuserer på alle aktiviteterne i deres virksomhed. Fordi det er vigtigt med et opgør i deres egen branche. 

Det er blevet til en spændende samtale om at stille krav, om at udvikle ideer, om at ændre mindset og om nødvendigheden af forandring. 

Lyt med her - eller i den podcast app du normalt bruger. 


Hvis du efter udsendelsen sidder med spørgsmål, kan deltagerne kontaktes her: 

Peter Bjerg Jørgensen: https://www.dfd.dk/om-dfd/kontakt

Merete Holst: https://lunchroom.dk/kontakt-os/

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere