CSR-stafet skal få flere af Horsens virksomheder til at tage et socialt ansvar
I Horsens Kommune har borgmester Peter Sørensen (S) sat gang i en ny stafet, der skal fremme CSR-indsatsen blandt virksomhederne i kommunen.
I Horsens Kommune vil de gerne fremme virksomhedernes CSR-indsats, og derfor starter de nu stafetten ”En chance til”, som skal vandre mellem de 132 virksomheder i kommunen, der i 2018 modtog kommunens CSR-mærke.
Det skriver Horsens Folkeblad.
Læs også: Aabenraa Kommune uddeler CSR-mærke
”2019 skal være et år, hvor der er ekstra fokus på noget, som allerede fungerer rigtig godt i Horsens, nemlig CSR-indsatsen”, siger borgmester Peter Sørensen (S) til Horsens Folkeblad.
De 132 virksomheder, der er med i stafetten, har modtaget CSR-mærket for at have gjort en indsats for at hjælpe folk på kanten af arbejdsmarkedet i beskæftigelse.
”Vi kan mærke, at CSR er noget, som fylder i virksomhederne. Mindsettet eksisterer, mange er bare ikke opmærksomme på at gøre noget ved det. I den forbindelse er det godt, hvis der kommer én og prikker på skulderen og spørger, om man har tænkt på muligheden for at gøre en CSR-indsats”, siger Peter Sørensen til Horsens Folkeblad.
Det skulderprik skal blandt andet fordres gennem den ny stafet, hvor virksomheder på skift fortæller om deres gode erfaringer med CSR. Når den gode historie er fortalt og delt gennem sociale medier, gives stafetten videre til en ny virksomhed med CSR-mærke, og sådan fortsætter stafetten med at vandre frem til dette års uddeling af CSR-mærket ved Horsens Inspirere-eventet i november.
En lang rejse
CSR-stafetten skal ifølge Peter Sørensen bidrage til at løse nogle af arbejdsmarkedets udfordringer.
”Mange brancher mangler arbejdskraft, og vi har en demografisk udfordring, der betyder, at flere går ud end ind på arbejdsmarkedet. Et af flere svar på at løse det er at få de borgere med, som står på kanten af arbejdsmarkedet. Det er borgere, der ikke kan starte på 37 timer, og som kræver en ekstra indsats af virksomhederne”, siger Peter Sørensen til Horsens Folkeblad og fortsætter:
”For visse borgere handler det om at genopbygge selvtillid, nogle har mødt mange bump i livet. To timer skal blive til fire, der skal blive til otte, der skal blive til 16”, siger han.
Med stafetten vil borgmesteren åbne virksomhederne øjne for at give disse mennesker en ny chance, og hans håb er, at der ved stafettens afslutning kan uddeles 200 CSR-mærker til virksomheder i Horsens.
”Men målet i sig selv er ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at flere virksomheder får øjnene op for det her”, siger Peter Sørensen til Horsens Folkeblad.
Læs også: Indspark: Ikke alle CSR-mærker kan bruges til noget
Og i den forbindelse ser borgmesteren netop en styrke ved CSR-stafetten, fordi budskabet ikke skal leveres af kommunen, men af virksomhederne selv.
”Vi ved erfaringsmæssigt, at det åbner dørene bedre, når det er kollegerne i branchen, der fortæller om mulighederne. Når det kommer fra folk, der selv har hånden på kogepladen i forhold til deres virksomhed”, siger Peter Sørensen.
Det er kommunens jobtaskforce, der bliver tovholder på stafetten.
- JMA