27.08.2020  |  Strategi & ledelse

Dårligt forberedt Per Vers fik stående klapsalver i DI

Indhold fra partner Hvad er dette?

Rapperen Per Vers opsummerede i en ni minutter lang freestylerap, hvad 21 virksomheder på to år har lært om at gøre filantropi til forretning gennem strategisk arbejde med FN’s Verdensmål. Til stående klapsalver.

”Jeg er klart den mindst uddannede i lokalet, og nu skal jeg så opsummere for jer, hvad I har lært de sidste fire timer”.

Faktisk var det to års arbejde, rapperen Per Vers i en ni minutter lang ”freestyle” rap opsummerede, da han fredag den 21. august var engageret til at sætte et effektivt og befriende punktum for to års arbejde i projektet ”Fra filantropi til forretning” , hvor 21 virksomheder har arbejdet målrettet med at omsætte verdensmålene til egentlige forretningsstrategier.

”Freestyle er et godt dansk ord for improvisation. Og improvisation er et godt dansk ord for dårligt forberedt”, sagde rapperen, før han satte i gang med en underholdende rap, der indeholdt imponerende mange ord fra det - let tunge – forretningssprog, der var kommet fra scenen i løbet af dagen.

Da han slap mikrofonen, fik den mindst uddannede i lokalet dagens største bifald.

"Har arbejdet med verdensmålene givet øgede forretningsmuligheder? Svaret er et rungende ja!"

Director of innovations and experience, Lars Aaen Thøgersen, Peter Larsen Kaffe

Forventer fordoblet indtjening
Men selv om bifaldet til Per Vers var det største, høstede dagens øvrige sceneoptrædener også store bifald. Det gjaldt ikke mindst de tre virksomhedsdeltagere i dagens ”B-faktor”. Arkitektvirksomheden Gehl A/S, cement- og minevirksomheden FLSmidth og Peter Larsen Kaffe præsenterede i bedste x-faktor stil, deres arbejde med FN’s verdensmål for tre dommere, Annette Stube, tidligere Mærsk, Louise Koch, Dell Technologies og  Varan Pathmanathan, MakeImpact.

"Har arbejdet med verdensmålene givet øgede forretningsmuligheder? Svaret er et rungende ja! Vi forventer at have fordoblet indtjeningen på tværs af vores forsyningskæde inden 2030," fortalte director of innovations and experience, Lars Aaen Thøgersen, Peter Larsen Kaffe, blandt andet til dommere og publikum.

De har gennem deltagelse i projektet blandt andet udarbejdet en målsætning, der lyder på nulspild i produktionen af kaffe i 2030.

"Som det er i dag, er det kun 1 procent af næringsværdien i kaffebønnen, der udnyttes. Det kan og skal vi gøre bedre, men det har været så lukrativ en branche, at det hidtil ikke har været nødvendigt at koncentrere sig om spildet," sagde Lars Aaen Thøgersen.

Læs mere om Peter Larsen Kaffes arbejde med verdensmål

Hjælpsomhed har forbavset mest
Jacob Kjeldsen, chef for Fremstillingsindustrien, høstede også bifald for sin præsentation af de resultater, de 21 virksomheder er nået frem til gennem to års workshops, konferencer og hjemmearbejde.

"Det, der har overrasket mig mest i projektet, er faktisk den overvældende hjælpsomhed, deltagerne har vist hinanden. Det har været hårdt, men det har også været sjovt. Og det har virkelig været fascinerende at se villigheden til at hjælpe," sagde Jacob Kjeldsen fra scenen.

Han blev bakket op af Lars Elmvang, partner og direktør i virksomheden Fischer Lighting, der i arbejdet med verdensmålene blandt andet har fokuseret på målet om partnerskaber med designvirksomheder, der har hjulpet virksomheden med at udvikle designet på de aflagte lysarmaturer, som virksomheden kan renovere og udstyre med moderne belysningsteknik.

"Vi er også på vej med et katalog over bæredygtige belysningsløsninger. Et projekt, der virkelig har krævet samarbejde og tillid. Vi vil gerne gøre kagen større for alle involverede, og så er det nødvendigt, at vi ikke bare ser på, hvordan vi kan gøre vores eget stykke større," sagde Lars Elmvang.

Læs mere om Fischer Lightings arbejde med verdensmål og forretning

Find mere information
På hjemmesiden di.dk/sdg kan du finde mere om virksomhedernes erfaringer med arbejdet med verdensmålene, og på LinkedInsiden Fra filantropi til forretning kan du blive del af et 3.000 personer stort netværk, der kredser om verdensmålene som forretning.

Projektet er finansieret af Industriens Fond

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

www.di.dk

  • di@di.dk
  • 3377 3377
  • H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

DI arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for virksomhedernes CSR-arbejde på såvel dansk, europæisk og globalt plan.DI's indsats spænder bredt, da CSR-arbejdet ofte baseres på globale principper såsom FN’s konventioner og OECD retningslinjer og udmønter sig i såvel EU som national lovgivning.CSR adresserer globale udfordringer, hvorfor de fleste virksomheder refererer til globale princip…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere