04.08.2020  |  Samfund

Daka lancerer Øgro-gødning til juletræer

Indhold fra partner Hvad er dette?

Gødningsprodukterne forhandlet af Daka under navnet Øgro har alle hidtil været 100 % organiske. Men nu har Daka udviklet en gødning specielt til juletræer.

Øgro-gødning, anvendes primært i økologien, men har igennem godt 4 år også været brugt i dansk juletræsproduktion. Juletræsproducenter har dog lidt andre gødningsbehov end de økologiske planteavlere. Derfor har Daka i samarbejde med konsulenter fra brancheforeningen Danske Juletræer og juletræsproducenter nu udviklet en specialgødning, som gør det nemt både at udbringe organisk og mineralsk gødning på én gang.

Høj andel af organisk N
ØgroTree er 54 % organisk og 46 % mineralsk. Den organisk del er som de øvrige Øgro-produkter baseret på kødbenmel, mens den mineralske del byder på magnesium, svovl og kvælstof. Gødningen er NPK 11-2-4 + 3,3% Mg og 3,9 S, men adskiller sig fra andre semiorganiske gødninger, ved at have en stor andel af det gode organiske N. 5,4 N af de 11 N kommer fra den organiske del af gødningen, og er derfor let optagelig gødning, som giver sund vækst både over og under jorden. Derudover er produktet ikke tilsat urea eller svovlsur ammoniak både ud fra en faglig vurdering samt for at leve op til gældende lovgivning omkring udbringning disse.

Historien bag Øgro
Øgro er en serie af danske gødningsprodukter og jordforbedringsmidler, baseret på kødbenmel og børstemel, bilag 1 godkendt til brug i økologisk landbrug. Alle produkter tager udgangspunkt i en cirkulær tankegang, hvor råvarer og ingredienser håndteres med største respekt og forsigtighed, og hvor biprodukter og reststrømme genanvendes med hensyntagen til miljø og klima.

Mere fra Daka Denmark A/S

Daka Denmark A/S

www.daka.dk

Vi giver naturens ressourcer tilbage Vi arbejder hver dag på at skabe et grønnere Danmark, præget af mere genanvendelse, mere vedvarende energi og mindre spild af ressourcer.     Genanvendelse er vores eksistensgrundlag I Daka Denmark ser vi det som vores opgave at udbrede viden om genanvendelse af organisk affald og påvirke danskernes rutiner omkring…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere