14.02.2019  |  Klima, miljø og energi

Danfoss tager første spadestik til energieffektivt datacenter

I samarbejde med Hewlett Packard bygger Danfoss et nyt energieffektivt og klimavenligt datacenter tæt på firmaets hovedkvarter i Nordborg.

Danfoss-koncernen, der arbejder med IT-løsninger, er gået i gang med at bygge et nyt energieffektivt datacenter nær virksomhedens hovedkvarter i Nordborg i samarbejde med Hewlett Packard.

Læs også: Danfoss går med i FN-initiativ for bæredygtige køleudfordringer

Centret skal bygges med virksomhedens egne energieffektive teknologier som inspiration til, hvordan man kan minimere det aftryk på klimaet, som de stigende datamængder skaber.

Faciliteterne kommer til at huse store og svartidskritiske datamængder, og med en oppetid på 99,9999999999996 procent er det vigtigste sikret, adgangen til data og services 24/7. 

”Vi bygger et nyt energieffektivt og omkostningseffektivt hjem til vores data og applikationer. Samtidig fortsætter vi vores rejse mod cloud services. Den store udfordring for industrien er at udnytte det bedste fra disse to verdener: Datacentrets mulighed for at servicere de intelligente og højt specialiserede smart factory-applikationer og ”skyens” kontinuerligt voksende antal services og muligheder for at skalere op og ned,” siger Sune Tornbo Baastrup, Senior Vice President og Chief Information Officer, Danfoss.

Han tilføjer: ”Vi er overbeviste om, at vores hybridløsning med en kombination af datacentre og cloud er svaret på at kunne levere stærk innovation og ultimativ effektivitet i vores end-to-end IT-løsninger”.

Det nye datacenter bliver bygget som moduler, så det er muligt at udvide centret, hvis behovet opstår.

Klimavenlige besparelser
Det nye datacenter giver mulighed for at spare på strømforbruget. Danfoss’ teknologi gør det nemlig muligt at spare 50 procent af den energi der anvendes til at køle serverne.

Derudover vil teknologien kunne udnytte overskudsvarmen og sende den ud i fjernvarmenettet, i stedet for at den går til spilde.

”Danmark er et højtprofileret land, når det gælder vedvarende energi, og det har tiltrukket datacentre fra globale tech-virksomheder. Danmark er allerede verdensførende, når det handler om at holde de miljømæssige konsekvenser af køling på et absolut minimum.  Vi er meget begejstrede for at samarbejde med Danfoss, fordi vi kan se et markant stigende globalt potentiale for en klimavenlig datainfrastruktur,” siger adm. direktør for Hewlett Packard Enterprise i Danmark, Carsten Regner Nielsen.

Ti procent af al elektricitet globalt går ifølge Hewlett Packard til IT-økosystemet, herunder datacentrene. Dermed gør den fortsatte vækst i mængderne af data det til en høj prioritet at reducere klimaftrykket fra digitaliseringen.

Læs også: Danfoss skærer 45 procent af CO2-udledningen

Danfoss skriver, at koncernen er dedikeret til FN’s verdensmål og ønsker at gøre en forskel gennem virksomhedens fokus på og udvikling af teknologier, der kan medvirke til at løse de udfordringer, som verden står overfor.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere