10.05.2017  |  Klima, miljø og energi

Danfoss skærer 45 procent af CO2-udledningen

På ti år er det lykkedes Danfoss at reducere CO2-udslippet fra faciliteterne i Nordborg og Gråsten med 26.000 ton. Det er et skridt på vejen til at opnå virksomhedens klimamål for 2030.

Siden ProjectZero startede for ti år siden, har Danfoss reduceret CO2-udslippet fra faciliteterne i Nordborg og Gråsten med 26.000 ton, svarende til 45 procent.

Dermed er Danfoss et skridt tættere på sine to klimamål for 2030: At halvere energiforbruget per omsætningskrone og halvere CO2-udledningen fra den energi man anvender.

Læs også: Ford vil mindske CO2-udledningen i sin forsyningskæde

Med reduktionen af CO2-udslippet placerer Danfoss sig i førerfeltet for ProjectZero, der har formået at nedbringe Sønderborg-områdets CO2-belastning med 35 procent i de sidste ti år.

Fokus på reducering af energi
Ifølge Flemming Lynge Nielsen, der er Sustainability Director hos Danfoss, har virksomheden været en del af ProjectZero siden begyndelsen – og det har man tænkt sig at blive ved med:

”Til og med 2020 vil vi fokusere kraftigt på at reducere den mængde energi, vi bruger. Vi vil gøre det ved at komme så langt som overhovedet muligt med det, vi er specialister i: at gøre mere med stadig mindre”, siger Flemming Lynge Nielsen og fortsætter:

”Fra 2020 vil vi også rette fokus mod at reducere CO2-udledningen fra den energi, vi bruger, og køb af grøn strøm kan blive ét af midlerne til at nå målet”.

Grøn fjernvarme årsag til reducering
En af årsagerne til, at det er lykkedes Danfoss at reducere CO2-udledningen i Gråsten er, at virksomheden er gået over til at anvende grøn fjernvarme i stedet for naturgas til opvarmning. Derfor forventer man hos Danfoss, at samme strategi skal implementeres i hovedkvarteret i Nordborg.

Læs også: Kommission: Vi har brug for en ambitiøs energipolitik

Hovedkvarteret har dog leveret pæne resultater i forbindelse med at sænke energiforbruget. Således har man i Nordborg på fire år halveret CO2-udledningen – og så er der i samme periode skåret 25 millioner kroner af varmeregningen.

Det er sket ved at satse på energieffektivitet og omstilling til grøn overskudsvarme.

I 2015 iværksatte Danfoss sin globale ”Klimastrategi 2030”. Med denne ønsker virksomheden blandt andet at reducere energiintensitet og CO2-intensitet med 50 procent inden 2030.

-EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere