08.09.2023  |  Strategi & ledelse

Danica Pension har smidt 48 selskaber på porten for nølen med biodiversitetsarbejde

Flere internationale virksomheder har fået det røde kort af Danica Pension, når det kommer til biodiversitet. Derfor har pensionskassen valgt at ekskludere dem.

Danica Pension har gjort alvor af advarslerne og ekskluderet 48 selskaber i investeringsporteføljen, som ikke lever op til pensionskassens krav om biodiversitet.

Det skriver Børsen.

Blandt de udskudte virksomheder finder man blandt andet en et kinesisk medicinalfirma og et egyptisk elselskab.

Læs også: Nyt partnerskab: Der er brug for en biodiversitetslov

Mads Steinmüller, chef og specialist i ESG hos Danica Pension, kom med advarslen for cirka halvandet år siden. Ifølge ham handler det om, at den truede natur kan udgøre en investeringsrisiko.

“Hvis ikke vi gør noget nu, så kommer det på sigt til at få betydning for det afkast, som vi kan levere til vores kunder. Og isoleret set har vi alle sammen også en forpligtelse til at passe bedre på naturen,” siger han til Børsen.

Danica Pension har derudover kortlagt, hvor udsatte virksomheder og sektorer er i forhold til biodiversitetskrisen.

Læs også: Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet

Ifølge pensionskassen har 66 procent af investeringerne potentielt en høj eller en meget høj på virkningen på området.

Derfor vil Danica Pension gå i dialog med de 30 internationale virksomheder, som aktionæren vurderer kan blive særlig ramt, fordi de kommer til at mange materialer eller ressourcer til eksempelvis produktion.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere