31.05.2023 | Klima, miljø og energi
Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
For energibranchen handler det blandt andet om, hvordan vedvarende energi som solceller kan leve hensigtsmæssigt i sameksistens med naturen. Arkivfoto.
I løbet af det næste år skal 15 organisationer komme med anbefalinger til regeringen på biodiversitetsområdet.
Og budskabet er indtil videre klart. Der mangler klare definitioner, før erhvervslivet kan give sig i kast med at investere på området. Det skriver Børsen.
Læs også: Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet
Hos Dansk Skovforening vil medlemmerne eksempelvis gerne vil tilbyde virksomheder at investere i at skabe biodiversitet i skovområder.
Men de er tilbageholdne, fordi det ifølge direktør Anders Frandsen kræver en målbar model og standardisering. Ellers, mener han, frygter man at blive anklaget for greenwashing.
I branchen har virksomheder lignende vurdering. Blandt andet Finans Danmark der mangler retningslinjer for, hvis kundernes udlån og forvaltningspenge skal investeres i biodiversitet.
Hos Green Power Denmark oplever man samme problematik. Her påpeger Camilla Holbech, afdelingschef for vedvarende energi, at opgaven for energibranchen ofte er todelt. At man på den ene side skal sikre, at forsyningskæden ikke belaster biodivestieteten, eksempelvis når der skal opsættes solceller.
Læs også: PensionDanmark er branchens firstmover i arbejdet med biodiversitet
På den anden side skal man så sørge for, at de solceller kan sameksistere med naturen.
“Vi skal sikre, at mere beskyttet natur ikke kommer til at stå i vejen for de andre ting, vi gerne vil. For eksempel kan man godt opstille solceller og forbedre biodiversiteten samtidig. Det skal man også kunne rumme, når man standardiserer,” siger hun til Børsen.
- HCL
Klima, miljø og energi

Nestlé rangerer øverst i kaffebæredygtighed
Nestlé lander øverst i et nyt indeks, der rangerer virksomheders sociale, grønne og økonomiske facetter af kaffeproduktion.
Klima, miljø og energi

Rapport: Seks ud af ni grænser er overskredet
I et opdaterende studie kan forskere nu vise, at seks ud af ni grænser for klima og miljø er overskredet som følge af menneskelig påvirkning.
Menneskerettigheder

Kammeradvokaten: Domstol afgør snart, om Danmark dømmes for manglende klimahandling
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol er i øjeblikket i gang med at behandle tre sager, som kan have betydning for, om sundt klima er en menneskerettighed.
Strategi & ledelse

Cirkulær økonomi er et opgør med mainstream
Hvis ens cirkulære løsninger ikke radikalt ændrer måden at drive virksomhed på, er det ikke cirkulære løsninger. Til gengæld er det bydende nødvendigt at finde netop disse.
Strategi & ledelse

Non-profitordning udvikler beregner forud for producentansvar
Grundet omkostningsusikkerheder har Emballageretur udviklet et prisværktøj, som kan give virksomheder klarhed over, hvad det kommende producentansvar kommer til at koste.
Strategi & ledelse

Purung teknologivirksomhed bliver del af international bæredygtighedsstandard
Den unge teknologivirksomhed Upström er netop blevet certificeret med ansvarligheds-certificeringen, B Corp, som de første i elektronikbranchen i Nordeuropa.