31.05.2023  |  Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet

15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.

I løbet af det næste år skal 15 organisationer komme med anbefalinger til regeringen på biodiversitetsområdet.

Og budskabet er indtil videre klart. Der mangler klare definitioner, før erhvervslivet kan give sig i kast med at investere på området. Det skriver Børsen.

Læs også: Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet

Hos Dansk Skovforening vil medlemmerne eksempelvis gerne vil tilbyde virksomheder at investere i at skabe biodiversitet i skovområder.

Men de er tilbageholdne, fordi det ifølge direktør Anders Frandsen kræver en målbar model og standardisering. Ellers, mener han, frygter man at blive anklaget for greenwashing.

I branchen har virksomheder lignende vurdering. Blandt andet Finans Danmark der mangler retningslinjer for, hvis kundernes udlån og forvaltningspenge skal investeres i biodiversitet.

Hos Green Power Denmark oplever man samme problematik. Her påpeger Camilla Holbech, afdelingschef for vedvarende energi, at opgaven for energibranchen ofte er todelt. At man på den ene side skal sikre, at forsyningskæden ikke belaster biodivestieteten, eksempelvis når der skal opsættes solceller.

Læs også: PensionDanmark er branchens firstmover i arbejdet med biodiversitet

På den anden side skal man så sørge for, at de solceller kan sameksistere med naturen.

“Vi skal sikre, at mere beskyttet natur ikke kommer til at stå i vejen for de andre ting, vi gerne vil. For eksempel kan man godt opstille solceller og forbedre biodiversiteten samtidig. Det skal man også kunne rumme, når man standardiserer,” siger hun til Børsen.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere