31.03.2023  |  Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet

Projektet ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ skal det næste år være med til at finde en standard for, hvordan man kan måle og registrere biodiversitet i områder med bebyggelse.

Biodiversitet er for alvor kommet på dagsordenen den seneste tid. Og især manglen på det i områder med byggeri er påfaldende.

Derfor vil det nye projekt ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ nu undersøge en national målemetode, der kan give bedre overblik over og status på biodiversiteten i bymæssig bebyggelse.

Det skriver Business Insights.

Læs også: PensionDanmark er branchens firstmover i arbejdet med biodiversitet

”Interessen for at gøre noget ved biodiversiteten i det bebyggede miljø er vokset markant, men udfordringen er, at vi mangler en målemetode, som ensartet og standardiseret kan give en pejling på status. Hvis vi virkelig skal gøre en indsats, nytter det ikke så meget, at vi alle sammen render rundt og måler lidt på må og få. Vi er nødt til at få skabt en national standard til registrering af biodiversiteten i vores byer”, siger Kristine Kjørup Rasmussen, Head of Biodiversity i SLA, som blandt andet har udarbejdet en målemetode, som det kommende år skal danne grundlag for projektet.

Det indebærer to faser, hvor den første allerede er i gang. Her er alle, der arbejder med naturen i byområder, inviteret til at teste en prototype af målemetoden.

I anden fase, som sættes i gang i efteråret, skal undersøgelsens data analyseres, og metoden skal kvalificeres i samarbejde med Aarhus Universitet. SLA håber, at den er klar til brug i 2024.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere