Green Power Denmark

Klima, miljø og energi

Produktion af grøn strøm satte ny rekord i første halvår af 2023

67 procent af den strøm, vi forbruger, kommer fra vindmøller og solceller. Det viser en opgørelse af elproduktionen i første halvår af 2023, som Green Power Denmark har lavet ud fra Energinets energidata. Det er en markant grøn bedrift og et skridt på vejen mod, at vi får al vores strøm fra sol og vind inden 2030, mener organisationen.

Klima, miljø og energi

Green Power Denmark: Få kommuner giver plads til solceller og vindmøller

Hovedparten af alle nye vindmøller og solceller er blevet stillet op i fem kommuner. Det er et problem, mener Green Power Denmark.

Klima, miljø og energi

Regeringsinitiativ om mere grøn energi er endnu ikke indfriet

For at øge tempoet på opførelsen af vedvarende energi afsatte et politisk flertal sidste år 28 millioner til et nyt grønt partnerskab. Men det endnu ikke blevet en realitet, og nu risikerer pengene at gå til spilde, lyder kritikken blandt andet.

Klima, miljø og energi

Staten er i fuld gang med at finde områder til kæmpe solcellepark

Produktion af vedvarende energi kræver plads, og derfor er regeringen lige nu i gang med at finde arealer til kommende parker med solceller. Et muligt område er fem gange så stort som Danmarks nuværende, største solcellepark.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere