10.03.2023  |  Strategi & ledelse

15 anbefalinger: Sådan bliver erhvervslivet elektrificeret og grønnere

På en konference torsdag præsenterer Dansk Erhverv og Green Power Denmark 15 anbefalinger, der skal gøre klimamålene til virkelighed, fremme den grønne omstilling og gøre Danmark fri af russisk energi.

Det er tid til at implementere de mange klima- og energiaftaler, der er blevet indgået over de seneste år. Elektrificering er helt essentielt for at nå Danmarks klimamål og kan hjælpe de mange danske virksomheder, der i mange måneder har været presset af høje og ustabile energipriser.

Dansk Erhverv og Green Power Denmark, der samlet repræsenterer hele værdikæden i den danske energibranche, præsenterer derfor 15 anbefalinger, der skal sikre danskerne en grønnere fremtid og hurtigere elektrificering af erhvervslivet.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Greenwasher energiselskaber deres brug af biomasse?

”Green Power Denmark og Dansk Erhverv mener, at vores 15 anbefalinger kan løfte den grønne omstilling til nye højder. De understøtter alle allerede vedtagne politiske aftaler og ambitioner på klima- og energiområdet, der skal gøre Danmark fri af russisk energi og konsolidere vores global førerposition i den grønne omstilling,” siger Kristian Jensen, administrerende direktør i Green Power Denmark.

Anbefalingerne er udarbejdet i håb om en grøn kontrakt mellem sektoren og regeringen om at få sat grøn strøm til dansk erhvervsliv.

Med fokus på at realisere allerede vedtagne ambitiøse målsætninger, vil erhvervslivet og energisektoren samlet kunne levere de resultater, der skal til for at bevare Danmarks position som et globalt førende grønt erhvervsland.

Læs også: Rapport: Alternativ kilde kan opvarme hundredvis af boliger

”Anbefalingerne præsenterer alle sammen konkrete tiltag, der sikrer, at vi gør klimamålene til virkelighed på en omkostnings- og energieffektiv måde. Green Power Denmark og Dansk Erhverv præsenterer en energisektor og et erhvervsliv, der under de rette betingelser kan levere de resultater, der skal til for at Danmark når klimamålene i 2030. Vi står klar til at samarbejde med regeringen for at sikre en grønnere fremtid og en hurtigere elektrificering,” siger Kristian Jensen.

De 15 anbefalinger fokuserer på både udfasning af erhvervslivets forbrug af sort energi, smart og hurtig udbygning af elnettet samt hurtig udbygning af vind- og solenergi.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere