11.04.2019  |  Klima, miljø og energi

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den ukrainske finansminister og Danmarks ambassadør i Ukraine har underskrevet en rammeaftale, som betyder, at Danida Business Finance nu kan støtte infrastrukturprojekter i Ukraine. Investeringerne skal fokusere på vand og spildevand samt energiprojekter.

Danida Business Finance, som administreres af IFU, yder rentefrie lån med et betydeligt tilskudselement til offentlige anlægsprojekter i udviklingslande mod en statsgaranti. Projekterne har typisk et budget på 100 millioner euro eller mere og bliver udført af danske leverandører i samarbejde med andre partnere.

Med en aftale underskrevet i Kiev udvider Danida Business Finance nu med Ukraine.

Supplerer Naboskabsprogrammet

Danmark yder bistand til Ukraine gennem Naboskabsprogrammet, DANEP, som støtter reformer inden for en lang række områder, såsom anti-korruption, decentralisering, menneskerettigheder, energi og arbejdstagerrettigheder. DANEP’s budget for 2017-21 er på ca. 480 mio. kr.

Fremover kan Danida Business Finance støtte udviklingssamarbejdet mellem Ukraine og Danmark både finansielt og med teknologiløsninger til bæredygtige infrastrukturprojekter.

Ved aftalens indgåelse udtalte Danmarks ambassadør i Ukraine, Ruben Madsen: ”…Ukraine har brug for udviklingskapital, og Danida Business Finance har en af verdens mest fordelagtige bløde låneløsninger. Jeg er meget glad for, at Danida Business Finance har fået adgang til Ukraine.”

Fokus på vand og energieffektivitet

Samarbejdet mellem Danida Business Finance og Ukraine kommer til at fokusere på to sektorer: i) vand og spildevand og ii) energieffektivitet. Danske virksomheder besidder stor erfaring på begge områder. Der undersøges allerede nu adskillige projekter inden for fjernvarme og spildevandshåndtering.

”Vi er glade for denne rammeaftale mellem Ukraine og Danmark. Aftalen giver Danida Business Finance mulighed for at støtte store infrastrukturprojekter i Ukraine. Vi glæder os til at udvikle projekter, som muliggør teknologioverførsel inden for de relevante sektorer til fordel for vores projektpartnere og den ukrainske befolkning,” siger Annemette Ditlevsen, Investment Director i Danida Business Finance.

Mere fra IFU - Investeringsfonden for Udviklingslande

IFU - Investeringsfonden for Udviklingslande

www.ifu.dk

  • ifu@ifu.dk
  • +45 33 63 75 00
  • Fredericiagade 27, 1310 København K

IFU er en selvejende statslig fond, der tilbyder rådgivning og risikovillig kapital til danske virksomheder, som ønsker at gøre forretning i udviklingslande og vækstmarkeder. IFU er derudover fund manager for flere andre investeringsfonde som for eksempel Klimainvesteringsfonden og Danish Agribusiness Fund.Vi yder hverken bistand eller erhvervsstøtte, men arbejder på et kommercielt grundlag, fordi…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere