13.06.2019  |  Klima, miljø og energi

Danish Crown skifter 55 millioner kødbakker ud

Om et par uger vil alle kødbakker fra Danish Crown bestå af bæredygtigt materiale. Derudover skal 80 procent komme fra genbrugsplast. Målet er 100 procent, men det kræver hjælp fra kommunerne.

Danish Crown langer omkring 55 millioner bakker med okse- og grisekød over disken i de danske supermarkeder årligt. Det svarer til lidt over 1000 tons plastik, der pt. ikke bliver genanvendt, men det vil slagterikoncernen nu lave om på.

Læs også: En skitse af fremtidens fødevarebranche

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Om et par uger vil alle Danish Crowns kødbakker blive skiftet ud med bæredygtigt materiale. De nye kødbakker skal produceres af det miljøvenlige PET-plast.

Planen er at de mange tons plastik skal kunne genanvendes. Til at starte med skal emballagen bestå af 80 procent genbrugsplast og med tiden skal det tal være 100 procent, men det kræver, at kommunerne og borgerne samler mere plast ind.

Der skal indsamles mere plast
”Vores foreløbige beregninger viser, at skiftet til PET-plast vil reducere CO2-udledningen per plastikbakke med 54 procent, hvis bakken genanvendes. Det tal vil blive endnu større, hvis det med tiden bliver muligt at fremstille kødbakkerne af ren genbrugsplast. Hvis PET-bakken derimod brændes af, er reduktionen kun seks procent, så derfor er det centralt at få løftet genanvendelsesgraden”, siger Preben Sunke, der er Group COO i Danish Crown og har ansvaret for koncernens bæredygtighedsstrategi.

Kun omkring 15 procent af plastikken fra de danske husstande genanvendes, resten ender i skraldespanden. Sådan lyder vurderingen i VLAK-regeringens plastplan. Det selvom, at 71 ud af 98 kommuner indsamler plastik, ifølge Dansk Affaldsforening.

”Nu tager vi sammen med dagligvarekæderne et stort skridt i den rigtige retning, og så håber vi, at kommunerne vil gøre en endnu større indsats for at få både forbrugere, virksomheder og institutioner til at sortere affald, så blandt andet kødbakkerne kan blive genanvendt i stedet for at ende som fjernvarme”, siger Preben Sunke.

Læs også: Fremtiden for kød er bæredygtig

Udskiftningen til den mere miljøvenlige emballage gælder både Danish Crowns sorte plastikbakker og datterselskabet Frilands grønne bakker.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere