Danish Crown skifter 55 millioner kødbakker ud

Om et par uger vil alle kødbakker fra Danish Crown bestå af bæredygtigt materiale. Derudover skal 80 procent komme fra genbrugsplast. Målet er 100 procent, men det kræver hjælp fra kommunerne.

Danish Crown udskifter alle sine sorte og grønne plastikkødbakker ud med bæredygtigt PET-plast, hvor mindst 80 procent skal kunne genanvendes. PR-foto..

13.06.2019

CSR.dk

Danish Crown langer omkring 55 millioner bakker med okse- og grisekød over disken i de danske supermarkeder årligt. Det svarer til lidt over 1000 tons plastik, der pt. ikke bliver genanvendt, men det vil slagterikoncernen nu lave om på.

Læs også: En skitse af fremtidens fødevarebranche

Om et par uger vil alle Danish Crowns kødbakker blive skiftet ud med bæredygtigt materiale. De nye kødbakker skal produceres af det miljøvenlige PET-plast.

Planen er at de mange tons plastik skal kunne genanvendes. Til at starte med skal emballagen bestå af 80 procent genbrugsplast og med tiden skal det tal være 100 procent, men det kræver, at kommunerne og borgerne samler mere plast ind.

Der skal indsamles mere plast
”Vores foreløbige beregninger viser, at skiftet til PET-plast vil reducere CO2-udledningen per plastikbakke med 54 procent, hvis bakken genanvendes. Det tal vil blive endnu større, hvis det med tiden bliver muligt at fremstille kødbakkerne af ren genbrugsplast. Hvis PET-bakken derimod brændes af, er reduktionen kun seks procent, så derfor er det centralt at få løftet genanvendelsesgraden”, siger Preben Sunke, der er Group COO i Danish Crown og har ansvaret for koncernens bæredygtighedsstrategi.

Kun omkring 15 procent af plastikken fra de danske husstande genanvendes, resten ender i skraldespanden. Sådan lyder vurderingen i VLAK-regeringens plastplan. Det selvom, at 71 ud af 98 kommuner indsamler plastik, ifølge Dansk Affaldsforening.

”Nu tager vi sammen med dagligvarekæderne et stort skridt i den rigtige retning, og så håber vi, at kommunerne vil gøre en endnu større indsats for at få både forbrugere, virksomheder og institutioner til at sortere affald, så blandt andet kødbakkerne kan blive genanvendt i stedet for at ende som fjernvarme”, siger Preben Sunke.

Læs også: Fremtiden for kød er bæredygtig

Udskiftningen til den mere miljøvenlige emballage gælder både Danish Crowns sorte plastikbakker og datterselskabet Frilands grønne bakker.

- SDN

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Lanceringswebinar: Svanemærkets nye krav til rengøringsservice og vinduespolering

Relateret indhold

20.12.2024Slow A/S

Sponseret

Hvorfor kalder vi kaffe for "Java"? Og andre sjove kælenavne

20.12.2024CSR.dk

Realdania bag ny indsats for cirkulært byggeri i Danmark

19.12.2024CSR.dk

Nyt studie belyser sociale mediers miljøbelastning

19.12.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea er kåret til europæisk klimaleder for tredje år i træk

19.12.2024SustainBusiness

Sponseret

Et kig ud i fremtiden med Sebastian Mernild

19.12.2024Freehand Coffee Company A/S

Sponseret

Bønner fra kaffens verden

18.12.2024CSR.dk

Klimakredit-diskussionen er langt fra slut

17.12.2024CSR.dk

’Verdens Bedste Indkøber 2024’ er hædret for sit fokus på bæredygtighed

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 2. januar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

02.01.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 2nd January: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our free Q&A webinar to learn more.

Dato

02.01.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimarapportering scope 1 og 2

Er din virksomhed klar til at indsamle data og beregne scope 1 og 2, så I kan være i overensstemmelse med de nyeste rapporteringsstandarder? Klimarapportering er i stigende grad et krav fra både investorer, kunder og myndigheder, og en korrekt rapportering af klimaregnskabets scope 1 og 2-emissioner er et centralt skridt mod at forstå og reducere jeres samlede klimapåvirkning.

Dato

07.01.2025

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Bureau Veritas
Seminar
Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

Are you a food safety auditor or responsible for managing food safety in your business? Join us for a comprehensive seminar designed to keep you at the forefront of food safety standards and practices.

Dato

08.01.2025

Tid

08:45

Sted

Middelfart / MS Teams