13.06.2019 | Klima, miljø og energi
Danish Crown skifter 55 millioner kødbakker ud
Om et par uger vil alle kødbakker fra Danish Crown bestå af bæredygtigt materiale. Derudover skal 80 procent komme fra genbrugsplast. Målet er 100 procent, men det kræver hjælp fra kommunerne.
Danish Crown udskifter alle sine sorte og grønne plastikkødbakker ud med bæredygtigt PET-plast, hvor mindst 80 procent skal kunne genanvendes. PR-foto.
Danish Crown langer omkring 55 millioner bakker med okse- og grisekød over disken i de danske supermarkeder årligt. Det svarer til lidt over 1000 tons plastik, der pt. ikke bliver genanvendt, men det vil slagterikoncernen nu lave om på.
Læs også: En skitse af fremtidens fødevarebranche
Om et par uger vil alle Danish Crowns kødbakker blive skiftet ud med bæredygtigt materiale. De nye kødbakker skal produceres af det miljøvenlige PET-plast.
Planen er at de mange tons plastik skal kunne genanvendes. Til at starte med skal emballagen bestå af 80 procent genbrugsplast og med tiden skal det tal være 100 procent, men det kræver, at kommunerne og borgerne samler mere plast ind.
Der skal indsamles mere plast
”Vores foreløbige beregninger viser, at skiftet til PET-plast vil reducere CO2-udledningen per plastikbakke med 54 procent, hvis bakken genanvendes. Det tal vil blive endnu større, hvis det med tiden bliver muligt at fremstille kødbakkerne af ren genbrugsplast. Hvis PET-bakken derimod brændes af, er reduktionen kun seks procent, så derfor er det centralt at få løftet genanvendelsesgraden”, siger Preben Sunke, der er Group COO i Danish Crown og har ansvaret for koncernens bæredygtighedsstrategi.
Kun omkring 15 procent af plastikken fra de danske husstande genanvendes, resten ender i skraldespanden. Sådan lyder vurderingen i VLAK-regeringens plastplan. Det selvom, at 71 ud af 98 kommuner indsamler plastik, ifølge Dansk Affaldsforening.
”Nu tager vi sammen med dagligvarekæderne et stort skridt i den rigtige retning, og så håber vi, at kommunerne vil gøre en endnu større indsats for at få både forbrugere, virksomheder og institutioner til at sortere affald, så blandt andet kødbakkerne kan blive genanvendt i stedet for at ende som fjernvarme”, siger Preben Sunke.
Læs også: Fremtiden for kød er bæredygtig
Udskiftningen til den mere miljøvenlige emballage gælder både Danish Crowns sorte plastikbakker og datterselskabet Frilands grønne bakker.
- SDN
Strategi & ledelse

Det handler om at komme derhen hurtigt nok - ikke om hvem, der kommer først
Vanen tro offentliggjorde Corporate Knights sin årlige liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder på Davos-mødets første dag.
Klima, miljø og energi

JYSK sætter mål for mere bæredygtig bomuld
Ved udgangen af 2024 vil al bomuld til JYSKs tekstilprodukter enten være genanvendt eller indkøbt med større krav til bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

Flyproducenten Boeing udvikler fly der kan flyve på ren bio-brændstof
Boeing bidrager til at flysektoren kan nå IATAs mål om reducere CO2-udledninger forårsaget af luftfart til halvdelen af 2005-niveauet inden 2050.
Klima, miljø og energi

Bedre og grønnere produkter i danske virksomheder
Teknologisk Institut starter 19 nye indsatsområder op med fokus på grøn omstilling via en ny resultatkontraktbevilling.
Klima, miljø og energi

Maersk indgår samarbejde med NGO i kampen mod plastik i verdenshavene
Det ultimative mål er at nå en reduktion på 90% af den havplast der flyder rundt inden 2040.
Kommunikation

Dét gik vi op i i 2020
Hvad interesserede CSR.dk’s læsere mest i 2020? Der tegner sig et klart billede.Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler fra året der gik.