Plastikemballage

Klima, miljø og energi

Mille Gori deltager i World Cleanup Day - det hele startede med en pose i Kenya

Den kendte danser og tv-personlighed har planlagt sin egen oprydning i naturen for at være med i den verdensomspændende begivenhed. Plastic Change håber, at andre vil lade sig inspirere.

Indhold fra partner

Supply chain

Nyt EU-udspil: Plast skal ikke kun sorteres, men også genanvendes

Plastikemballage skal reguleres, så virksomheder i højere grad tager genanvendt plastik i brug i stedet for at indkøbe ny råolie. Sådan lyder tonerne fra EU i et nyt bæredygtighedsudspil.

Klima, miljø og energi

Forbuddet mod gratis plastikposer virkede. Nu venter vi bare på politikernes øvrige tiltag.

Vi bruger stadig alt for meget engangsplastikemballage – ikke mindst til takeaway. Det bør være forbudt at uddele gratis og bruge, når folk spiser på stedet. Og så skal vi kræve af restauranterne, at de altid tilbyder et genpåfyldeligt alternativ.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Producentansvar fra emballage på vej

Der indføres i EU et nyt og udvidet producentansvar på emballage med virkning fra 1. januar 2025, som skal sikre genanvendelsen af emballage. Med det får produkt-producenterne ansvaret for, at deres emballage kan genanvendes. Med virkning fra 2021 skal ”Single-Use-Plastic” direktivet inklusive mærkningsordning implementeres.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere