Danmark har fået sin første svanemærkede restaurant
Som den første restaurant i Danmark fik Restaurant Marina Furesøbad i går overrakt Svanemærket, bl.a. for sit brug at naturlige, lokale råvarer.
Den 28. juni kunne Martin Fabiansen, der er direktør i Miljømærkning Danmark, overrække Svanemærket til Restaurant Marina Furesøbad.
Dermed er restauranten den første i Danmark, der er blevet tildelt det nordiske miljømærke:
”Med Svanemærket er Restaurant Marina Furesøbad foregangsrestaurant, og vi er glade for, at både virksomheder og forbrugere nu får mulighed for at vælge Svanemærket, når de skal ud at spise”, sagde Martin Fabiansen, da han overrakte prisen til forpagter Michael Bay Olsen.
Målrettet indsats siden 2013
Selv fortæller Michael Bay Olsen, at den omkringliggende natur har haft indflydelse på restaurantens målsætning om at blive svanemærket, og at man siden 2013 har forsøgt at gøre en målrettet indsats:
”Vi gør dagligt en målrettet indsats for at mindske restaurantens samlede miljøbelastning. Derfor er vi glade for at blive godkendt til Svanemærket som den første restaurant i Danmark. Vi er meget opmærksomme på at benytte de rette leverandører, den rette teknologi og ikke mindst indføre velovervejde produkter”.
Læs også: Undersøgelse: Stort udvalg af miljømærkede varer signalerer ansvar
Til overrækkelsen af Svanemærket var restaurantkoordinator Marlene Nielsen også til stede. Hun har været tovholder på godkendelsesforløbet:
”Vores licensnummer til Svanemærket er så nyt, at vi endnu ikke har lært det udenad, men det kommer. For os er det ikke blot et nummer – det er vores hverdag, måden vi arbejder på, og måden vi tænker på”.
Selve godkendelsesprocessen, der i høj grad består af dokumentation, er foregået i tæt samarbejde mellem Marina Furesøbad og Miljømærkning Danmark, der undervejs i forløbet har bidraget med assistance.
- EL