29.06.2017 | Klima, miljø og energi
Danmark har fået sin første svanemærkede restaurant
Som den første restaurant i Danmark fik Restaurant Marina Furesøbad i går overrakt Svanemærket, bl.a. for sit brug at naturlige, lokale råvarer.
Michael Bay Olsen, der er forpagter af Restaurant Marina Furesøbad, fik i går overrakt Svanemærket af Martin Fabiansen, der er direktør i Miljømærkning Danmark. Foto: Jens Ørgaard.
Den 28. juni kunne Martin Fabiansen, der er direktør i Miljømærkning Danmark, overrække Svanemærket til Restaurant Marina Furesøbad.
Dermed er restauranten den første i Danmark, der er blevet tildelt det nordiske miljømærke:
”Med Svanemærket er Restaurant Marina Furesøbad foregangsrestaurant, og vi er glade for, at både virksomheder og forbrugere nu får mulighed for at vælge Svanemærket, når de skal ud at spise”, sagde Martin Fabiansen, da han overrakte prisen til forpagter Michael Bay Olsen.
Målrettet indsats siden 2013
Selv fortæller Michael Bay Olsen, at den omkringliggende natur har haft indflydelse på restaurantens målsætning om at blive svanemærket, og at man siden 2013 har forsøgt at gøre en målrettet indsats:
”Vi gør dagligt en målrettet indsats for at mindske restaurantens samlede miljøbelastning. Derfor er vi glade for at blive godkendt til Svanemærket som den første restaurant i Danmark. Vi er meget opmærksomme på at benytte de rette leverandører, den rette teknologi og ikke mindst indføre velovervejde produkter”.
Læs også: Undersøgelse: Stort udvalg af miljømærkede varer signalerer ansvar
Til overrækkelsen af Svanemærket var restaurantkoordinator Marlene Nielsen også til stede. Hun har været tovholder på godkendelsesforløbet:
”Vores licensnummer til Svanemærket er så nyt, at vi endnu ikke har lært det udenad, men det kommer. For os er det ikke blot et nummer – det er vores hverdag, måden vi arbejder på, og måden vi tænker på”.
Selve godkendelsesprocessen, der i høj grad består af dokumentation, er foregået i tæt samarbejde mellem Marina Furesøbad og Miljømærkning Danmark, der undervejs i forløbet har bidraget med assistance.
- EL
Klima, miljø og energi

Biodiversitet var hovedtema på klimatopmødet ’One Planet Summit'
Klimatopmødet ’One Planet Summit for Biodiversity’ blev for nyligt afholdt i Frankrig, hvor der i samme forbindelse blev indsamlet omkring 86 milliarder danske kroner til klimaprojektet ’The Great Green Wall Initiative’.
Klima, miljø og energi

Positive 'tipping points' kan få markant indflydelse på den grønne omstilling
Et studie viser, at de såkalde positive 'tipping points' kan udløse en dominoeffekt, hvor store dele af transport, varme og industri vil kunne dekarboniseres.
Menneskerettigheder

Virksomhederne bør være med til at bekæmpe social ulighed, mener eksperter.
Bevidstheden om social ulighed har aldrig været højere blandt offentligheden. Her er tre bud på, hvordan virksomhederne kan være en del af løsningen.
Medarbejder

Medarbejdere i Googles moderselskab Alphabeth har stiftet fagforening i al hemmelighed
“Vi kommer til at bruge ethvert redskab, vi kan, til at beskytte folk, som vi mener, bliver diskrimineret eller udsat for repressalier”, udtaler medstifter.
Klima, miljø og energi

REMA 1000 og Schulstad sløjfer hver anden levering med lastbil
Et unikt samarbejde mellem REMA 1000 og discountkædens leverandører af brød betyder, at antallet af leveringer af brød til kædens butikker er halveret på kun et år – svarende til en reduktion på over to millioner kørte kilometer om året.
Supply chain

Under halvdelen af de offentlige udbud har fokus på grønne løsninger
En undersøgelse viser at kun 44 procent af de offentlige danske EU-udbud havde tænkt bæredygtige løsninger ind. Ikke imponerende mener flere eksperter, men opgørelsen er trods alt et skridt i den rigtige retning.