29.06.2017  |  Klima, miljø og energi

Danmark har fået sin første svanemærkede restaurant

Som den første restaurant i Danmark fik Restaurant Marina Furesøbad i går overrakt Svanemærket, bl.a. for sit brug at naturlige, lokale råvarer.

Den 28. juni kunne Martin Fabiansen, der er direktør i Miljømærkning Danmark, overrække Svanemærket til Restaurant Marina Furesøbad.

Dermed er restauranten den første i Danmark, der er blevet tildelt det nordiske miljømærke:

”Med Svanemærket er Restaurant Marina Furesøbad foregangsrestaurant, og vi er glade for, at både virksomheder og forbrugere nu får mulighed for at vælge Svanemærket, når de skal ud at spise”, sagde Martin Fabiansen, da han overrakte prisen til forpagter Michael Bay Olsen.

Målrettet indsats siden 2013
Selv fortæller Michael Bay Olsen, at den omkringliggende natur har haft indflydelse på restaurantens målsætning om at blive svanemærket, og at man siden 2013 har forsøgt at gøre en målrettet indsats:

”Vi gør dagligt en målrettet indsats for at mindske restaurantens samlede miljøbelastning. Derfor er vi glade for at blive godkendt til Svanemærket som den første restaurant i Danmark. Vi er meget opmærksomme på at benytte de rette leverandører, den rette teknologi og ikke mindst indføre velovervejde produkter”.

Læs også: Undersøgelse: Stort udvalg af miljømærkede varer signalerer ansvar

Til overrækkelsen af Svanemærket var restaurantkoordinator Marlene Nielsen også til stede. Hun har været tovholder på godkendelsesforløbet:

”Vores licensnummer til Svanemærket er så nyt, at vi endnu ikke har lært det udenad, men det kommer. For os er det ikke blot et nummer – det er vores hverdag, måden vi arbejder på, og måden vi tænker på”.

Selve godkendelsesprocessen, der i høj grad består af dokumentation, er foregået i tæt samarbejde mellem Marina Furesøbad og Miljømærkning Danmark, der undervejs i forløbet har bidraget med assistance.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere