03.06.2016  |  Klima, miljø og energi

Danmark med i omfattende satsning på grøn energi

Sammen med 19 andre lande vil Danmark styrke forskning i og udvikling af vedvarende energiteknologier gennem projektet Mission Innovation. Formålet er øge tempoet i den globale omstilling til grøn energi.

De er med

Følgende lande er med i Mission Innovation: Kina, Indien, USA, Indonesien, Brasilien, Danmark, Australien, Canada, Chile, Forenede Arabiske Emirater, Frankrig, Italien, Japan, Mexico, Norge, Saudi Arabien, Sverige, Sydkorea, Tyskland og Storbritannien. Derudover deltager EU-Kommissionen.

Tilbage i december sidste år forpligtede 20 lande sig til at fordoble deres udgifter til forskning i vedvarende energi frem mod år 2020. Aftalens bagmand var USA's præsident Barack Obama og projektet fik navnen Mission Innovation.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Danmark var et af de lande, der forpligtede sig til at deltage i den historisk store satsning på vedvarende energi. Sammen med de 19 andre lande har Danmark altså sagt ja til at hæve forskningsbudgetterne i sådan en grad, at i år 2021 bruger landene tilsammen 200 mia. kroner om året på forskning i grøn energi.

Læs også: Historisk øjeblik: 175 lande underskriver klimaaftale på Jordens Dag

”Med vores deltagelse i Mission Innovation har regeringen fået Danmark med i Champions League for udviklingen af vedvarende energiteknologi”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt om Danmarks deltagelse i projektet og fortsætter:

”Den globale grønne omstilling er helt afhængig af, at vi gennem forskning og udvikling gør vedvarende energiteknologier billigere og mere konkurrencedygtig i forhold til energi fra kul, olie og gas, så vedvarende energi og energieffektivisering bliver det oplagte valg - især økonomisk - når alverdens lande skal lave grøn omstilling”.

Læs også: Klimatopmøde skal styrke vedvarende energi i Afrika

Nu skal de 20 lande så mødes igen. For første gang siden december samles landene bag Mission Innovation – det sker netop i disse dage i San Francisco. Mødet skal bruges til at fastsætte de nærmere rammer og principper for det fælles, ambitiøse innovationsarbejde. Mission Innovation vil blandt andet arbejde tæt sammen med initiativet Breakthrough Energy Coalition, som private investorer, heriblandt Bill Gates og Mark Zuckerberg, står bag.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere