Danmarks festivaler giver overskydende mad til socialt udsatte

Flere af landets festivaler skærper indsatsen mod madspild. Det sker ved et samarbejde med organisationen FødevareBanken, der indsamler overskydende mad og fordeler det til socialt udsatte.

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. Senest har organisationen været på Roskilde Festival og indsamle overskydende mad fra omkring 80 madboder. Arkivfoto..

11.07.2018

CSR.dk

Sommeren er skudt i gang, og det samme er festivalssæsonen. Det betyder, at tusindvis af glade festivalgængere mødes for at høre god musik i solen, mens de nyder masser af øl og ikke mindst mad.

Madspild er derfor næsten en uundgåelig konsekvens af sommerens festivaler. Men efterhånden har de fleste festivaler taget udfordringen op og igangsat initiativer for at undgå dette.

Læs også: Organisation: Luftfragtindustri bør sætte egne standarder mod madspild 

En af løsningerne er FødevareBanken, der er en non-profit organisationen, som i løbet af festivalernes sidste dage henter overskydende mad, hvorefter det fordeles til socialt udsatte. Og det er noget flere af landets største festivaler, som Northside, Tinderbox og Roskilde Festival benytter sig af.

”FødevareBankens systematik, vores kølebiler og placering af lagre over hele Danmark gør, at vi er en attraktiv partner og kan sørge for at logistikken kan fungere. At maden så tilmed går til socialt udsatte er noget alle kan se en mening med”, siger Karen-Inger Thorsen, direktør i FødevareBanken. 

Roskilde Festival forebygger madspild
Senest ved den netop afsluttede Roskilde Festival var det FødevareBanken, der i samarbejde med konsulentvirksomheden Rub & Stub samlede, registrerede og fordelte overskudsvarer fra omkring 80 madboder, der sammenlagt forsynede 130.000 festivalgængere henover den uge, hvor festivalen løb af stablen.

”Roskilde Festival har forebygget madspild ved, i samarbejde med boderne på festivalen, at indsamle og donere overskudsmad til udsatte borger i mere end ti år. Men vi vil gerne udbygge indsatsen, derfor har vi udvidet med samarbejdspartnere, som har gode erfaringer med bl.a. dataindsamling og generelt madspildsforebyggende arbejde”, siger divisionschef for Roskilde Festival, Hans Christian Smed. 

Foruden mad bliver der indsamlet data, som gør festivalerne klogere på, hvordan man i fremtiden minimerer madspild yderligere.

Læs også: Indspark: Undgå madspil gennem Det Runde Bord

Senere på sommeren tager FødevareBanken til Skanderborg, når Smukfest går i luften.

Også til events som DHL løbet, Royal Run og Skole OL har FødevareBanken stået for indsamling af mad og overlevering til blandt andet væresteder, herberger og kvindecentre.

- EST

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø