21.06.2018  |  Klima, miljø og energi

Danmarks klimaindsats bliver vurderet som ’dårlig’

Danmark får en lavere placering end normalt i nyt klima-indeks. Det skyldes regeringens sløve indsats, siger NGO.

En af Europas førende ngo’er, Climate Action Network (CAN), kritiserer bl.a. Danmark i et nyt klima-indeks, ‘Off target: Ranking of EU countries’ ambition and progress in fighting climate change’, der blev offentliggjort tidligere på ugen.

I indekset har man undersøgt 28 EU-landes klimapolitik. Resultatet er en rangliste prioriteret efter, hvor gode hvert enkelt land er til at implementere den grønne omstilling, hvor ambitiøse de er og hvor gode de er til at påvirke hinanden internationalt for at få ambitionerne ført ud i livet.

Her bliver Danmark tildelt en samlet pointscore på 49 procent, hvor 100 procent repræsenterer det perfekte resultat. Det betyder, at Danmark nu hører ind under kategorien ’Dårlig’.

Læs også: Dansk energieksport rummer stort potentiale, men er gået i stå

”Det er ikke lykkedes for Danmark at sætte fart på sin overgang til grøn energi. Regeringen bryster sig af forandringer, som blot viderefører den fortsatte underliggende forandring”, skriver CAN i indekset.

Et eksempel på dette er, da den danske regering annoncerede, at den vil udfase kul inden 2030. Men det skete først, efter at de tre danske kraftværksselskaber, der bruger kul, havde erklæret, at de vil udfase kul i henholdsvis 2023, 2028 og 2030.

En skuffende sjetteplads
Danmark lander lige udenfor top fem med en sjette plads, kun overgået af Sverige, Portugal, Frankrig, Holland og Luxembourg. En fin placering med tanke på, at hele 28 lande er blevet vurderet.

Men positionen skal anskues i en større sammenhæng. Danmark har i årevis fastholdt en topplacering på lignende lister, både i EU og på en international skala.

”Skal man sige noget pænt om Danmark, så er det, at Danmark stadig støtter de overordnede internationale mål for grøn energi. Men det er på den anden side heller ikke så overraskende, når landet nu har sine egne økonomiske interesser på det område”, siger CAN's direktør, Wendel Trio, til Politiken, med henvisning til den danske eksport af grønne energiteknologier.

- EST

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere