19.08.2020  |  Klima, miljø og energi

Dansk Alliance for Ansvarlig Soja styrkes med to nye medlemmer

Indhold fra partner Hvad er dette?

Samarbejdet omkring at skabe afskovningsfri og ansvarlig soja-import til Danmark er blevet yderligere styrket. Dansk Alliance for Ansvarlig Soja har fået to nye medlemmer henover sommeren: Fødevareproducenten HK Scan og Tænketanken Frej

Samarbejdet omkring at skabe afskovningsfri og ansvarlig soja-import til Danmark er blevet yderligere styrket. Dansk Alliance for Ansvarlig Soja har fået to nye medlemmer henover sommeren: Fødevareproducenten HK Scan og Tænketanken Frej.

HK Scan er én af nordens førende virksomheder inden for slagteri- og fødevarer, blandt andet kendt fra mærket Rose Kylling, og leverer til detailhandlen, foodservice og industri. Som virksomheds-medlem i soja-alliancen vil HK Scan udarbejde og offentliggøre en handlingsplan for ansvarlig soja samt årligt afrapportere på fremdrift.

Tænketanken Frej er en organisation, der arbejder for et stadigt mere bæredygtigt Fødevaredanmark gennem dialog, samarbejde og vidensdeling. Frej er blevet støttemedlem i soja-alliancen, hvilket betyder, at de aktivt vil bakke op om initiativet blandt andet igennem bidrag med faglig viden og kommunikation om alliancen.

Begge nye medlemmer understøtter med deres deltagelse alliancens vision om at ”al soja importeret til Danmark er produceret ansvarligt, herunder produceret lovligt og ikke bidrager til afskovning eller konvertering af anden naturlig vegetation”.

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) agerer sekretariat for alliancen. Hos DIEH glæder vi os over tilslutningen til alliancen:  - Jo flere, der deltager aktivt i alliancens arbejde, des større resultater kan vi sammen skabe. Vi er glade for at kunne byde velkommen til HK Scan og FREJ, udtaler Mikkel Stenbæk Hansen, direktør hos DIEH.

Brian Møller Lauridsen, som er direktør for Animal Sourcing hos HK Scan, uddyber begrundelsen for medlemskabet hvorfor de har meldt sig ind:

Hos HK Scan ønsker vi at sikre ansvarlighed i vores værdikæder. Afskovningsfri og ansvarlig soja er en meget vigtig del af vores ønske om at gøre danske kyllinger mere bæredygtige og klimavenlige. Vi glæder os til et godt samarbejde med alliancens medlemmer.

Det er en meget vigtig dagsorden for den danske fødevaresektor, udtaler Marie-Louise Boisen Lendal som er direktør og medstifter af Tænketanken Frej, og fortsætter -

Skal landbrugssektoren bidrage til at gøre verden mere bæredygtig, skal der tages ansvar for, hvordan sojaproduktionen foregår. Vi ser frem til at være med til at rykke på denne dagsorden.

Næste møde i Dansk Alliance for Ansvarlig Soja finder sted den 10. september 2020.

Kontakt projektleder Janine Dortmundt - jd@dieh.dk - for spørgsmål angående alliancen.

Mere fra DIEH - Dansk Initiativ for Etisk Handel

DIEH - Dansk Initiativ for Etisk Handel

www.dieh.dk

  • info@dieh.dk
  • 31726930
  • Overgaden Oven Vandet 10 st 1415 København K

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) er den danske alliance for etisk handel, der samler førende virksomheder, NGO'er, erhvervs- og brancheorganisationer, offentlige instanser og fagbevægelsen i et unikt netværk.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere