18.11.2020  |  Klima, miljø og energi

Dansk bank scorer højest på bæredygtighed i Norden

Indhold fra partner Hvad er dette?

Som det første pengeinstitut i Danmark, har Merkur Andelskasse netop opnået den eftertragtede B Corp certificering for bæredygtighed, der placerer pengeinstituttet i selskab med nogle af de mest bæredygtige virksomheder i verden.

Administrerende direktør i Merkur Andelskasse Charlotte Skovgaard siger:
”Det er virkelig en stor dag for os her i Merkur. Certificeringen betyder, at vi nu har bevis på, at vi er blandt de mest bæredygtige i verden. Det gælder både i forhold til de produkter vi tilbyder vores kunder, i vores investeringer, arbejdsmiljø, gennemsigtighed, ledelsen af selskabet, vores leverandører – det hele, simpelthen. Du kan sige, at vi nu har papir på, at alt, lige fra vores opvaskemiddel til vores kunder, leverandører og forretningsmodel er bæredygtige. Det er vi simpelthen så stolte af!”

En B Corp certificering dokumenterer nemlig, at en virksomhed er bæredygtig i hele sit virke, og at det ikke kun gælder for enkelte produkter eller tjenester. Derfor har processen med at opnå det eftertragtede stempel da også været både langvarig og grundig, for samtlige dele af Merkur er blevet endevendt. Så selvom bæredygtighed i
forvejen er hele grundlaget for Merkurs forretning, så har certificeringsprocessen alligevel fået sat fokus på nogle områder, der kan forbedres.

”Processen med at få alle hjørner af Merkur endevendt har været en øjenåbner for, hvor omfattende og svært det faktisk er at være bæredygtig hele vejen igennem. Vi synes, vi gjorde os umage i forvejen, men det stærke ved BCorp er, at vi er blevet inspireret til at gå endnu længere, og til i endnu højere grad at måle på det, vi gør. På den måde forpligter vi os også til hele tiden at være foran,” forklarer Charlotte Skovgaard.

For at opnå en B Corp certificering bliver virksomheder målt 360 grader rundt. Det vil sige, at alt vurderes – lige fra f.eks. miljøpåvirkning, ledelse, arbejdsmiljø, leverandører og til i hvilken grad selve forretningen bruges til at skabe positiv værdi for samfundet. Det kræver 80 point for at blive certificeret. Merkur Andelskasse er med 115,4 point den højst ratede B Corp virksomhed i Norden.

I B Corp Danmark er direktør Nille Skalts glad for kunne at byde Merkur velkommen som det eneste pengeinstitut i Norden med en B Corp certificering:
”Det er både flot og vigtigt, at Merkur, ved at blive certificeret, går forrest og er med til at gentænke, hvordan banker handler og investerer. Vi har længe drømt om at få certificeret en bank, fordi det er helt afgørende at have bankerne med i den grønne omstilling, for det er dem, der skal finansiere og investere i fremskridtet.”

Det er Charlotte Skovgaard enig i, derfor håber hun også, at troværdige certificeringer som B Corp vil gøre det tydeligere for forbrugere, samarbejdspartnere og investorer, hvordan bæredygtighed kan måles.

”Det er helt indiskutabelt, at udvikling flytter sig derhen, hvor pengene er. Derfor har vi i finansverdenen et særligt ansvar, og tydelige mærkningsordninger vil gøre det meget enklere for alle at navigere i, hvor man kan være med til at gøre en positiv forskel”.

Mere fra Merkur Andelskasse

Merkur Andelskasse

https://www.merkur.dk

Merkur Andelskasse er Danmarks førende værdibaserede pengeinstitut. Vi arbejder med en tredobbelt bundlinje, hvor det at passe på planeten og de mennesker, der bor på den, rangerer lige så højt som økonomien. Før vi låner penge ud til en virksomhed, vurderer vi derfor om økonomien er sund, men også om den påvirker samf…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere