28.11.2022 | Medarbejder
Dansk blomsterforretning sætter fokus på alternativ rekruttering
Der er i øjeblikket stor mangel på arbejdskraft i Danmark, viser tal fra Dansk Industri. En del af løsningen skal findes i alternativ rekruttering, mener Flowering, der har en medarbejderstab, hvor lidt under halvdelen er udsatte borgere.
Ifølge grundlæggerne skal man aldrig ansætte udsatte borgere, hvis det er som middel til billig arbejdskraft. Foto: Flowering.
Den nuværende mangel på arbejdskraft er massiv, viser tal fra Dansk Industri, og det kan være et problem for de danske virksomheder, der ikke kan producere og omsætte lige så optimalt, som de ellers gerne ville.
Men det kan også være en udfordring at finde kvalificeret arbejdskraft på deltid. Det kan man mærke hos blomsterforretningen Flowering, fortæller grundlæggerne Johan Vang Wildt og Artin Hodanloo.
Læs også: Fleksjobbere giver virksomhed værdi og vækst
Løsningen på dette, mener de, skal findes i såkaldt alternativ rekruttering, hvor man ansætter borgere, der på forskellige måde står i en udsat position i samfundet.
Og det har forretningen oplevet stor succes med, der i dag har en medarbejderstab, som består af 40 procent udsatte borgere.
Socialt ansvar og øget vækst går hånd i hånd
Artin Hodanloo peger på, at man gennem fleksible arbejdstider kan skabe de nødvendige rammer, hvor udsatte ledige kan skabe værdi – både for virksomhedens bundlinje, men især for de enkelte individers selvforståelse.
Det gør Flowering blandt andet med seks faser i deres Flowering Academy, hvor medarbejderne bliver fortrolige med teknikkerne inden for blomsterpakning, blomsterbinding samt teoretisk viden om blomsterbranchen.
Indtil videre har Flowering hjulpet mange udsatte borgere på rette vej, fortæller Johan Vang Wildt.
“I takt med, at vi efterhånden har gjort brug af alternativ rekruttering i længere tid, har vi erfaret, at det også er en god kanal til at finde arbejdskraft helt generelt set.”
Glem fordomme og se mennesket bag
Der er mange fordomme omkring udsatte ledige, mener Johan Wildt. Mange arbejdsgivere undgår helt alternativ rekruttering, fordi de er bange for at få umotiverede og illoyale medarbejdere.
Det vil dog bygge endnu flere barrierer op, og derfor mener grundlæggerne, at man skal glemme fordommene.
Læs også: Vestas oplever succes med opdateret whistleblower-ordning
“Det er absolut essentielt, at man som arbejdsgiver ikke tænker, at det blot er en vej til billig arbejdskraft”, siger Johan Wildt og fortsætter:
“Som arbejdsgiver skal man gå ind i alternativ rekruttering med ambitionen om at opkvalificere og udvikle kompetencer ved at tænke ud af boksen. Det kan være ved at fokusere på hybride arbejdspladser og fleksible arbejdstider, som i højere grad afspejler fremtidens arbejdsmarked.”
- HCL
Klima, miljø og energi
Mangel på kloge klimahoveder er byggebranchens største bekymring
En online paneldebat om de nye klimakrav i byggeriet kom hurtigt til at dreje sig over på en kollektiv bekymring om manglen på kvalificeret arbejdskraft til at guide byggebranchen trygt igennem den grønne omstilling.
Klima, miljø og energi

Nyt EU-projekt skal bringe alternative proteiner i forbrugernes søgelys
Hvordan kan vi udvide antallet af både animalske og plantebaserede proteinkilder til gavn for både klimaet og sundheden? Det sætter EU-projektet LIKE-A-PRO spot på i løbet af de næste 4 år
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal give unge en stemme i biodiversitetskrisen
Med en millionbevilling fra Tuborgfondet vil Danmarks Naturfredningsforening skabe et nyt fællesskab for unge, der ønsker at bremse naturens tilbagegang. Projektet skal understøtte de unges naturdannelse, handlekraft og demokratiske indflydelse på biodiversitetskrisen.
Klima, miljø og energi

Ni bygherrer vil skrive danmarkshistorie med nye boligbyggerier
Kan klimaaftrykket fra nyt byggeri reduceres til en fjerdedel allerede i dag? Det skal ni bygherrer finde svar på, efter at de er blevet udvalgt til at bygge nye boliger med en maksimal klimabelastning på 2,5 kg. CO2 per kvadratmeter.
Klima, miljø og energi

Danmark topper anti-korruptionsliste for femte år i træk
Danmark er i en opgørelse lavet af Transparency International verdens mindst korrupte land – for femte gang i træk. Scoren afspejler dog ikke, at Danmark er et korruptionsfrit land, påpeger formand.
Supply chain

For kun halvdelen af indkøbere flugter ESG-mål med forsyningskædestrategi
Selvom vestlige virksomheder har etablerede ambitioner om bæredygtighed, sakker de bagud, når det kommer til at udvikle strategier for sine forsyningskæder.