28.11.2022  |  Medarbejder

Dansk blomsterforretning sætter fokus på alternativ rekruttering

Der er i øjeblikket stor mangel på arbejdskraft i Danmark, viser tal fra Dansk Industri. En del af løsningen skal findes i alternativ rekruttering, mener Flowering, der har en medarbejderstab, hvor lidt under halvdelen er udsatte borgere.

Den nuværende mangel på arbejdskraft er massiv, viser tal fra Dansk Industri, og det kan være et problem for de danske virksomheder, der ikke kan producere og omsætte lige så optimalt, som de ellers gerne ville.

Men det kan også være en udfordring at finde kvalificeret arbejdskraft på deltid. Det kan man mærke hos blomsterforretningen Flowering, fortæller grundlæggerne Johan Vang Wildt og Artin Hodanloo.

Læs også: Fleksjobbere giver virksomhed værdi og vækst

Løsningen på dette, mener de, skal findes i såkaldt alternativ rekruttering, hvor man ansætter borgere, der på forskellige måde står i en udsat position i samfundet.

Og det har forretningen oplevet stor succes med, der i dag har en medarbejderstab, som består af 40 procent udsatte borgere.

Socialt ansvar og øget vækst går hånd i hånd
Artin Hodanloo peger på, at man gennem fleksible arbejdstider kan skabe de nødvendige rammer, hvor udsatte ledige kan skabe værdi – både for virksomhedens bundlinje, men især for de enkelte individers selvforståelse.

Det gør Flowering blandt andet med seks faser i deres Flowering Academy, hvor medarbejderne bliver fortrolige med teknikkerne inden for blomsterpakning, blomsterbinding samt teoretisk viden om blomsterbranchen.

Indtil videre har Flowering hjulpet mange udsatte borgere på rette vej, fortæller Johan Vang Wildt.

“I takt med, at vi efterhånden har gjort brug af alternativ rekruttering i længere tid, har vi erfaret, at det også er en god kanal til at finde arbejdskraft helt generelt set.”

Glem fordomme og se mennesket bag
Der er mange fordomme omkring udsatte ledige, mener Johan Wildt. Mange arbejdsgivere undgår helt alternativ rekruttering, fordi de er bange for at få umotiverede og illoyale medarbejdere.

Det vil dog bygge endnu flere barrierer op, og derfor mener grundlæggerne, at man skal glemme fordommene.

Læs også: Vestas oplever succes med opdateret whistleblower-ordning

“Det er absolut essentielt, at man som arbejdsgiver ikke tænker, at det blot er en vej til billig arbejdskraft”, siger Johan Wildt og fortsætter:

“Som arbejdsgiver skal man gå ind i alternativ rekruttering med ambitionen om at opkvalificere og udvikle kompetencer ved at tænke ud af boksen. Det kan være ved at fokusere på hybride arbejdspladser og fleksible arbejdstider, som i højere grad afspejler fremtidens arbejdsmarked.”

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere