Arbejdskraft

Medarbejder

Nyt projekt hjælper ledige og Scandic Roskilde

Et hotel kan hente store gevinster ved at ansætte ledige, der kan have det svært i et normalt job. Det har Scandic i Roskilde erfaret.

Klima, miljø og energi

En fjerdedel af verdens arbejdskraft er truet af klimaforandringer

En ny rapport fra Deloitte slår fast, at over 800 millioner jobs er truet af ekstremt klima og de økonomiske konsekvenser af omstillingen. Rapporten peger dog også på et potentiale for skabelsen af 300 millioner nye jobs i 2050, hvis verdens ledere handler og investerer rettidigt i en bæredygtig omstilling af arbejdsmarkedet.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Lederne: Ingen grøn omstilling uden mere arbejdskraft

Lederne efterlyser svar på det akutte problem med mangel på arbejdskraft i statsministerens åbningstale. Positivt med stærkt fokus på klimaudfordringerne, men grøn omstilling er betinget af flere hænder på virksomhederne.

Indhold fra partner

Medarbejder

Ukrainske landbrugsarbejdere bliver tvunget til at betale løn tilbage

Ukrainere får praktikpladser i det danske landbrug. Når praktikken slutter håber de på at kunne blive, men det bliver en mere og mere udbredt praksis, at landmændene kræver, at lønnen, der nu er langt større end en praktikløn, bliver delvist tilbagebetalt – ellers mister den udenlandske arbejder sin stilling.

Medarbejder

Dansk blomsterforretning sætter fokus på alternativ rekruttering

Der er i øjeblikket stor mangel på arbejdskraft i Danmark, viser tal fra Dansk Industri. En del af løsningen skal findes i alternativ rekruttering, mener Flowering, der har en medarbejderstab, hvor lidt under halvdelen er udsatte borgere.

Samfund

Nyt regneredskab dokumenterer social bæredygtighed

Det skaber en vigtig social værdi for samfundet, når danske virksomheder ansætter lærlinge, elever og mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Det vil Give Steel sætte fokus på med nyt regneredskab, der samtidig lader virksomheder dokumentere deres sociale bæredygtighed.

Medarbejder

Danske rederier mangler grøn arbejdskraft

Faglige kompetencer inden for bæredygtighed og digitalisering er en mangelvare i den maritime industri. Det konkluderer en ny rapport, der har undersøgt coronakrisens påvirkning af Det Blå Danmark.

Samfund

Kommunernes brug af revalidering falder trods god effekt

En ny analyse fra Cabi viser, at brugen af revalidering i landets kommuner er faldet med 62 procent fra 2011 til 2018. Det til trods for, at beskæftigelseseffekten af revalidering er god. Kommunerne bør overveje at bruge ordningen mere, end de gør i dag, mener Annette Juul Jensen, seniorkonsulent hos Cabi.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere