Nyt projekt hjælper ledige og Scandic Roskilde
Et hotel kan hente store gevinster ved at ansætte ledige, der kan have det svært i et normalt job. Det har Scandic i Roskilde erfaret.
Ifølge beregninger fra Dansk Erhverv kostede manglen på arbejdskraft danske virksomheder mindst 49 milliarder kroner i 2022. Det understreger nødvendigheden af projekter som ’Varig tilknytning til arbejdsmarkedet’, der kan medvirke til at få løfte flere mennesker over i permanente job.
På Scandic Roskilde har General Manager Nicholine Treldal gjort sig flere overvejelser om at hjælpe ledige ind på arbejdsmarkedet og sagde derfor ja til at deltage i projektet ’Varig tilknytning til arbejdsmarkedet’, der udvikler og tester en ny beskæftigelsesmodel.
"Vi er en branche, der rummer rigtig mange forskellige mennesker, og med nogle opgaver, som kan løses af de fleste. Så vi har fået to kandidater ind, hvoraf den ene er blevet fastansat, og det er jo en succeshistorie," fortæller hun.
Læs også: Nyt projekt bygger bro mellem socialt udsatte og lokale virksomheder
Opgaverne for de to er centreret om housekeeping, hvor alle ansatte er på deltid. Ifølge Nicholine Treldal har det ikke været nogen synderlig stor udfordring at få de to kandidater fra projektet ind, da man
allerede har stor erfaring med den type ansættelser.
"Det kræver, at man tager sig lidt mere tid og måske forklarer tingene et par gange mere end normalt, men når den del er klaret, så kører det fint. Og vi har oplevet nogle mennesker, som rigtig gerne vil det her arbejde, hvilket er helt afgørende for mig," siger hun.
Friske input
Projektet faciliteres af Corolab, der er et nonprofit, medlemsdrevet innovationslaboratorium. Projektet har til formål at udvikle en ny beskæftigelsesmodel og samtidig teste den ved at sikre beskæftigelse til ledige gennem småjobs.
Via projektet får en virksomhed trænet egne medarbejdere i at tage godt imod de nye gennem en buddyordning, tæt opfølgning fra jobcentret de første seks måneder af ansættelsen samt mulighed for et skræddersyet kompetenceløft til de nye medarbejdere.
Samtidig frigiver det virksomhedens fuldtidsansatte til andre arbejdsopgaver, der giver øget værdi for virksomheden.
Læs også: Carl Ras vinder inklusionspris for at tage socialt udsatte i beskæftigelse
Projektet bidrager samtidig til at styrke virksomhedens indsats inden for social bæredygtighed.
For personalegruppen på hotellet er inklusionen af de nye medarbejdere en god mulighed for at lære nogle nye mennesker at kende og få noget frisk input - også ved selv at lære fra sig.
"Man kan hurtigt blive lidt ’husblind’, så det er rigtig godt med noget perspektiv udefra, der sætter spørgsmålstegn ved nogle af vores rutiner og den måde, vi gør tingene på. Og så løser vi de praktiske ting undervejs, det er vi vant til," siger Nicholine Treldal.
- HCL