Scandic Hotels

www.scandichotels.dk/

  • Østergade 10, DK-8000, Aarhus, Denmark

Branche/Sektor:

Turisme

Om

Scandic har siden 1994 haft en politik om bæredygtighed:

”Ingen virksomhed kan undgå at tage ansvar for miljøet og fokusere på miljøspørgsmål. Derfor skal Scandic vise vejen ved kontinuerligt at arbejde for nedsat miljøbelastning og forbedringer af miljøet. Scandic skal aktivt bidrage til et bæredygtigt samfund.”

Hotelkæden Scandic arbejder som mange andre virksomheder o…

Læs mere  

Om

Scandic har siden 1994 haft en politik om bæredygtighed:

”Ingen virksomhed kan undgå at tage ansvar for miljøet og fokusere på miljøspørgsmål. Derfor skal Scandic vise vejen ved kontinuerligt at arbejde for nedsat miljøbelastning og forbedringer af miljøet. Scandic skal aktivt bidrage til et bæredygtigt samfund.

Hotelkæden Scandic arbejder som mange andre virksomheder og organisationer med en tredobbelt bundlinje, og har indført et virksomhedskompas, hvori indgår de tre væsentlige områder: miljø, etik/socialt ansvar og økonomi.

Scandic er Nordens mest bæredygtige hotelkæde og Nordens største hotelkæde med 14.400 ansatte og tæt på 230 hoteller med omkring 44.000 hotelværelser i drift og under udvikling, fordelt i 7 lande. Hotellerne ligger primært i Norden og derudover i Polen, Tyskland og Belgien. Herudover driver hotelkæden restauranter, møde og konferencefaciliteter.

I Danmark er 22 af de 24 hoteller i drift svanemærkede. Ecolabel er valgt fordi svanemærkede produkter og virksomheder vurderes ud fra om de tager et helhedsorienteret greb om miljøarbejde, og arbejder inden for alle områder på ikke at belaste miljøet unødigt. Her stilles en række krav til driften og produktionen idet der fokuseres både på de produkter, der bliver benyttet, og de rutiner der er for driften, altså hvordan produkterne anvendes.

Scandics lægger udover miljømål om at reducere affald og mindske CO2 udslip stor vægt på tilgængelighed, inklusion og diversitet blandt ansatte samt sundhed og bæredygtig og ansvarlig mad.

I 1994, samme år som Scandic formulerede sin politik på området, trænede man desuden alle ansatte i miljømæssigt ansvar og skabte dermed engagement og medansvar for alle de ideer og initiativer som blev igangsat.  En af de ideer der kom frem i den proces var den håndklædepolitik, som nu er en branchestandard ud over Scandic, at man kan hænge sit håndklæde op og dermed ikke få det skiftet, hvilket sparer miljøet for sæbe, vand og transport. Et andet tiltag der er blevet branchestandard på mellemklassehoteller er, at der på værelserne er sæbedispensere fremfor små shampoobeholdere og enkeltpakkede sæber. Alle medarbejdere trænes fortsat grundigt via e-learning i blandt andet bæredygtighed.

I den seneste tilgængelige årsrapport for hotelkæden Scandic er rapportering om bæredygtighed integreret i FNs Global Reporting Initiative (GRI) på det der kaldes ”G4 on a selfdeclared Level Core.” 2016 var første gang at hotelkæden rapporterede om bæredygtighed.

 

 

Kontaktpersoner

Nina Carlslund

General Manager

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere