10.03.2023 | Klima, miljø og energi
Dansk bureau er nu B Corp-certificeret
Det danske bureau Revolt er blevet B Corp-certificeret: Mærkningen gives til virksomheder, der evner at være bæredygtige på en række forskellige områder.
Ifølge Gus Murray har man i Revolt foretaget en række ændringer, som involverer alt fra brug af telefonselskab til ansættelse af psykologer. Arkivfoto.
Det danske bureau Revolt har nu fået den officielle B Corp-certificering – en certificering, der kræver, at virksomheden har tiltag spredt ud på en række parametre, heriblandt bæredygtighed, socialt ansvar og trivsel hos ansatte.
Det skriver Markedsføring.
Det vækker stor glæde hos Gus Murray, der er managing director hos Revolt. Ifølge ham har bureauet fokuseret på en bred palette af tiltag, som skulle gøre dem i stand til at få certificeringen.
Læs også: Bureaudirektør: Den klassiske reklame dur ikke længere til klimakommunikation
”Vi har lavet en hel suite af forandringer. Vi har udarbejdet miljøpolitikker og politikker for, hvor meget vi udleder, som vi løbende skal arbejde på at forbedre. Vi er grundlæggende mere selektive med, hvilke brands vi arbejder med – vi har endda skiftet til et mere bæredygtigt telefonselskab, der hedder Greenspeak,“ siger han til Markedsføring og tilføjer:
“Vi har ansat en psykolog i organisationen til at sikre arbejdsmiljøet. Vi forsøger at minimere vores madspild ved frokost og vi har klare planer for, hvordan vi skaffer os bæredygtigt af med affald. Vi har også skiftet bank til Merkur, der er B Corp-certificeret.”
- HCL
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.