22.02.2023  |  Kommunikation

Bureaudirektør: Den klassiske reklame dur ikke længere til klimakommunikation

CEO og medstifter af dansk bureau er klar til at vinke farvel til den konventionelle reklame, når virksomheder fremover skal kommunikere om klimatiltag og bæredygtighed.

Hvis det står til Kim Boisen, CEO og medstifter af bureauet Robert/Boisen & Like-minded, skal den klassiske reklame ikke længere være svaret, når det kommer til virksomheders klimakommunikation.

I et interview med Markedsføring, fortæller han, at der de sidste ti år har været en udvikling, hvor virksomheder har brugt klimakommunikation som en positioneringsstrategi.

Læs også: Kun 1 ud af 20 europæiske virksomheder kan fremvise 1,5°C -klimastrategier

Ifølge Kim Boisen har det for nogle resulteret i beskyldninger om greenwashing, mens andre generelt er ekstra påpasselige på grund af ”striks tolkning” fra Forbrugerombudsmanden og manglende præcedens.

Derfor har CEO'en et par bud på, hvordan virksomheder ellers kan kommunikere om bæredygtige tiltag, produkter og implementeringer.

“De andre formater kan for eksempel være explainers, at give taletid til eksperter, engagere folk i at blive ambassadører for din sag og et gennemarbejdet public affairs-spor, hvor du som virksomhed kan forsøge at få politisk indflydelse,” siger han til Markedsføring.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere