29.09.2011  |  Strategi & ledelse

Dansk certificering af bæredygtigt byggeri på vej

Foreningen Green Building Council Denmark arbejder mod at etablere en dansk certificeringsordning inden for bæredygtigt byggeri. Det skal give leverandører og producenter nye muligheder for at sætte danske produkter på verdenskortet.

Med økonomisk støtte fra Realdania på 2,5 millioner kroner er realiseringen af en certificeringsordning for bæredygtigt byggeri i Danmark kommet et stort skridt nærmere. Det fortæller Nikolaj Hertel, formand for bestyrelsen i Green Building Council Denmark. Certificering giver leverandører og producenter nye muligheder for at sætte danske produkter på verdenskortet, idet certificeringen stiller krav til og synliggør produkternes bæredygtighed.

Mere specifikt skal støtten fra Realdania anvendes til at tilpasse det tyske DGNB-system til danske vilkår og regler, og til at gennemføre test i praksis af den nye, danske certificeringsordning. Den danske bæredygtighedscertificering er en videreudvikling og tilpasning af et tysk 2. generations-certificeringssystem – DGNB. Hvor andre gængse certificeringssystemer lægger hovedvægten på energi og CO2, er DGNB et certificeringssystem med lige stor vægt på miljø, økonomi og sociale aspekter – eller under en bred betegnelse: Bæredygtighed.

Foreningen Green Building Council Denmark, der blev stiftet i 2010 på initiativ af blandt andet Byggesocietetet og Erhvervs- og Byggestyrelsen, har til formål at etablere én fælles frivillig certificering med det formål at gøre byggeri mere bæredygtigt.

www.csr.dk/strategi

Mere fra Redaktionsassistent

Redaktionsassistent

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere