23.06.2015  |  Klima, miljø og energi

Dansk Energi: Elforbrug skal vokse

Hvis Danmark og verden skal blive grønnere, kræver det et øget el-forbrug. Så kontant var udmeldingen, da flere toneangivende energiaktører mødtes til Energiens Topmøde.

Såfremt Danmark skal være grønnere, skal elforbruget op. Det var den kontante udmelding fra Dansk Energi ved Energiens Topmøde den 18. juni. Organisationen peger på, at el nemlig oftest er den bedste erstatning for olie, kul og naturgas.

Læs også: Energisektoren skifter permanent kurs

Det gælder også opvarmning af private hjem. 

”Nye parcelhuse er i dag så godt isoleret, at den samlede omkostning til opvarmning – før skat og afgifter er lavest med ren elvarme. Faktisk koster elvarme henved det halve ift. et gasfyr”, sagde direktør i Dansk Energi Peter Meibom ved Energiens Topmøde  i sidste uge.

Og det var et synspunkt, han ikke var alene med. Det mente Christian Ibsen, direktør i den grønne tænketank Concito også, og pegede på, at et øget elforbrug er alfa omega for at nå den grønne målsætning.

Læs også: Danskerne er imod afgifter på elbiler

”Elektrificeringen af vores energiforbrug er simpelthen en nødvendighed. Målsætningen om at begrænse den globale opvarmning til to grader, er en bunden opgave. Dermed er elektrificeringen en bunden opgave, sagde Christian Ibsen, der med klimaargumentet også vandt publikums gunst i en sms-afstemning.

Dansk Energis vision for fremtidens energisystem er da også, at Danmark skal være den mest elektrificerede nation i verdens mest elektrificerede region. 

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere