Dansk Erhverv ønsker uddannelse i offentligt indkøb
Der mangler et uddannelsesmæssigt bindeled mellem intentioner og målsætninger, når det gælder offentligt indkøb. Sådan lyder det fra Dansk Erhverv i et debatindlæg.
Hvis Danmark skal i mål med den grønne omstilling, kræver det ikke kun nationalt engagement, men også lokalt.
Og særligt hos kommunerne, når det gælder indkøb, kan man gennem uddannelse gøre indsatsen bedre.
Det skriver Morten Jung, markedschef hos Dansk Erhverv, og Malene Jæpelt, chefkonsultent hos Dansk Erhverv, i et debatindlæg i Århus Stiftstidende.
Læs også: Debatindlæg: EU-tekstilstrategi vil vende modeindustrien på hovedet
”Desværre viser en dugfrisk kortlægning af kommunernes indkøbsstrategier, at vejen fra grønne intentioner til konkrete målsætninger er noget mere broget, end man kunne have håbet. Ud af 98 kommuner har kun 12 kommuner en indkøbsstrategi, hvor der indgår konkrete målsætninger for CO2-reduktion, imens 81 kommuner har en intention om grønne indkøb. Der er altså stor forskel på intentioner og konkret handling – i hvert fald, hvis vi kigger på kommunernes strategier for indkøb”, lyder det blandt andet fra partnerne.
Læs også: CO2-hjælp til mindre dagligvareleverandører på vej
Forklaringen, mener de, kan findes i, at der mangler guidance og best practice, når kommunerne skal lægge en bæredygtige indkøbsstrategi.
Derfor foreslår Morten Jung og Malene Jæpelt, at man etablerer en ECTS-berettiget uddannelse i offentlige indkøb.
I uddannelsen skal grønne indkøb være en aktiv del, så de studerende kan komme med konkrete målsætninger og initiativer, når det bliver en aktuel del af arbejdspladsens opgaver.
- HCL