02.06.2021  |  Klima, miljø og energi

CSR-rapport: Dansk Erhvervs CSR rapport 2020 - Sammen om bæredygtig udvikling

Indhold fra partner Hvad er dette?

Dansk Erhverv har været medlem af FN’s Global Compact siden 2009. Læs Dansk Erhvervs CSR rapport 2020 - Sammen om bæredygtig udvikling, der samtidig tjener som 'Communication on Engagement'. Udarbejdet i august 2020. 

Behovet for at sikre en bæredygtig omstilling og fremme løsninger på globale klimaproblemer har aldrig været større. Første milepæl på rejsen mod et klimaneutralt Danmark i 2050 skal nås om blot 10 år med regeringens mål om en 70-procents reduktion af drivhusgasudledninger målt i forhold til niveauet i 1990. Samtidig er vi trådt ind i årtiet for indfrielsen af FN’s 17 Verdensmål. Det kræver en hidtil uset omstilling af vores samfund, hvis alle målene skal nås, og her kan virksomhederne spille en afgørende rolle. Først og fremmest har vi en bunden opgave i at feje foran vores egen dør. Dernæst har vi et fælles ansvar for at understøtte en bæredygtig global udvikling, der sikrer en indfrielse af Verdensmålene inden 2030.

Men ingen kan løse de komplekse udfordringer alene – så det er vigtigt, at vi på tværs af brancher og sektorer arbejder sammen om at fremme investeringssikkerheden for de nødvendige investeringer. Udbredelsen af innovative grønne teknologier og løsninger er afgørende, og vi skal skabe de bedste vilkår for at disse løsninger kan kommercialiseres og gøres skalerbare, også på globalt plan. Vi skal fremme flere markedsdrevne incitamenter for en bæredygtig omstilling – for store som små virksomheder. Det er afgørende for, at vi på tværs af det politiske landskab, erhvervslivet og samfundet kan udnytte den handlekraft, som virksomhederne råder over.

I månederne hvor COVID-19 lukkede store dele af vores samfund ned, lærte vi, at vi som nation har et helt særligt sammenhold, når det virkelig gælder. På tværs af regering, folketing, myndigheder, organisationer, virksomheder og borgere agerede vi med stor handlekraft og viste, at sammenhold er det stærkeste hold, en nation kan stille med. Dette sammenhold må vi ikke glemme, når vi genåbner og genrejser Danmark og vores økonomi. Det er vigtigt, at vi tager ved lære – og ikke glemmer, hvad krisen har lært os: Vi må gøre vores for at tackle de globale trusler og tænke langsigtet for at imødegå uforudsete forandringer.

I Dansk Erhverv er vi utrolig stolte af, at vi over de seneste år har oplevet en gradvis stigning i antallet af medlemmer. Det underbygger vores position som toneangivende erhvervsorganisation i dansk erhvervsliv. Med vores medlemmers interesse for øje arbejder vi hver dag for at skabe de bedste vilkår for at drive en sund og ansvarlig forretning, der er en forudsætning for at kunne skabe værdi og velfærd til samfundet.

Denne rapport er opdelt i to sektioner, der afspejler henholdsvis vores eksterne og interne arbejde med de 10 principper i FN’s Global Compact. I Dansk Erhverv arbejder vi dagligt for et bredt udsnit af virksomheder og brancher. Her vil vi fortsat bruge vores kompetencer og vores stemme til at rådgive og inspirere vores mange medlemmer og samarbejdspartnere til at iværksætte tiltag i deres forretning, som kan sikre en økonomisk vækst, der går hånd i hånd med bæredygtig udvikling, på tværs af værdikæder. Vores interne arbejde handler om dagligdagen i den historiske børsbygning på Slotsholmen, som er kendetegnet ved et mål om at skabe et sundt og trivselsfremmende arbejdsmiljø for vores medarbejdere og en fokuseret indsats for et ansvarligt forbrug af ressourcer.

Som medlem af FN’s Global Compact vil Dansk Erhverv fortsat efterleve og udvise opbakning til de 10 principper samt fremme engagementet hos danske virksomheder for samfundsansvarlig virksomhedsdrift.

Brian Mikkelsen Adm. direktør

Mere fra Dansk Erhverv

Dansk Erhverv

WWW.DANSKERHVERV.DK

Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for fremtidens erhverv. Vi repræsenterer 17.000 virksomheder og 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning, oplevelse, transport og service.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere