Dansk Flygtningehjælp runder 3 milliarder i omsætning

2017 bød på endnu en rekordomsætning for Dansk Flygtningehjælp. Landets største humanitære organisation omsatte for 3,1 millarder. Der er desværre endnu mere brug for vores arbejde, lyder det fra DFH på dagen, hvor årsregnskabet offentliggøres.

Foto: Tobin Jones.

De mange akutte humanitære kriser og konflikter rundt om i verden i 2017 afspejler sig direkte i Dansk Flygtningehjælps regnskab, og de internationale aktiviteter udgør nu tæt på 2,5 milliarder kr. Dansk Flygtningehjælp gik ud af 2017 med en ny omsætningsrekord på 3,126 milliarder. kr., hvor den samlede omsætning i 2016 lå på knap 2,853 miliarder kr. Det svarer til en vækst i 2017 på næsten 10 procent.

“Der kommer færre flygtninge til Europa og Danmark, men det betyder ikke, at der er færre flygtninge i verden. Det mærker vores medarbejdere ude i verden hver eneste dag, når de døgnet rundt arbejder hårdt for at redde liv og sikre flygtninge og fordrevnes rettigheder. Eftersom mere end 80 procent af vores arbejde foregår i nærområderne, afspejler det sig naturligvis også i vores omsætning. Men der er desværre mere brug for os end nogensinde før – og brug for mere hjælp,” siger Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Christian Friis Bach.

De fem største landeoperationer i 2017 var Irak, Somalia, Grækenland, Sydsudan og Uganda. 2017 var samtidig også året, hvor 700,000 mennesker på blot et par måneder måtte flygte fra Myanmar til Bangladesh i det, der førte til én af årets hurtigst voksende kriser. De havde behov for akut nødhjælp og beskyttelse, og Dansk Flygtningehjælp åbnede derfor op i Bangladesh i efteråret 2017. Desuden udviklede situationen i Syrien sig fortsat voldsomt, og for hver syrer, der vendte hjem i 2017, blev tre nye drevet på flugt.

”Man kan sige, at vores omsætning er en omvendt målestok for, hvor godt det går i verden, og i disse år går det desværre ikke godt. Vi har derfor også en stor forpligtelse til at hjælpe de desværre alt for mange mennesker, der er drevet på flugt. I en situation, hvor der er mangel på internationale løsninger og international solidaritet, må organisationer som Dansk Flygtningehjælp træde til,” siger Christian Friis Bach.

Ved udgangen af 2017 havde Dansk Flygtningehjælp i alt 7.692 medarbejdere globalt. Det er en stigning på 721 eller 10% flere medarbejdere end i 2016. Langt de fleste, dvs. 6.697, arbejder internationalt i de ca. 35 lande, hvor organisationen arbejder – og hjælper millioner af mennesker.

“Vi skal huske, at der bag de store tal gemmer sig mennesker, der har brug for hjælp. Det kan nogle gange være svært at bevare optimismen, når vi primært hører om krige og konflikter. Men alle penge, vi bruger i vores organisation, går til at hjælpe nogle mennesker, som har mistet alt. Til at sikre dem tag over hovedet, rent vand, toiletforhold eller hjælp til at komme i arbejde. Med andre ord til at beskytte deres rettigheder og styrke deres fremtidsmuligheder, så vi kan sikre et værdigt liv for alle på flugt,” lyder det fra Christian Friis Bach.

I Danmark løser Dansk Flygtningehjælp en lang række opgaver blandt andet med uvildig, juridisk rådgivning af asylansøgere, rådgivning omkring repatriering, organisationen udfører integrationsopgaver for mange danske kommuner og har mere 8.000 frivillige, som landet over arbejder for at gøre det nemmere for nye medborgere at finde til rette i det danske samfund.

22.03.2024DRC Dansk Flygtningehjælp

Sponseret

New Report: Displacement is going to increase by more than 6.8 million people in the coming two years

04.03.2024DRC Dansk Flygtningehjælp

Sponseret

Ukraine: The situation for the millions of internally displaced people is deteriorating fast

15.11.2023DRC Dansk Flygtningehjælp

Sponseret

Forced away from home by war - living as a displaced person

08.11.2023DRC Dansk Flygtningehjælp

Sponseret

11.584.000 kr. til kvinder og piger på flugt

18.10.2023DRC Dansk Flygtningehjælp

Sponseret

Familier traumatiserede efter tre jordskælv på en uge i Afghanistan

05.10.2023DRC Dansk Flygtningehjælp

Sponseret

Education Under Attack in West And Central Africa