05.03.2015  |  Strategi & ledelse

Dansk rejsebureau får blåstempling i bæredygtig turisme

Kipling Travel har som det første rejsebureau i Danmark fået en certificering i det globale bæredygtighedsprogram Travelife. Det er en milepæl for bæredygtig turisme i Danmark, lyder det fra Danmarks Rejsebureau Forening.

Rejsebureauet Kipling Travel har som det første i Danmark modtaget certificeringen Travelife, der er et globalt program inden for bæredygtighed. Kipling Travel fik overrakt certificeringen ved verdens største fagmesse for rejsebranchen, ITB Berlin.

Læs også: Danskere efterspørger bæredygtige rejser

Travelife-programmet giver rejsebureauer mulighed for at imødekomme de udfordringer, som er resultatet af en turistindustri i vækst. Det sker bl.a. gennem værktøjer, som bidrager til, at rejsebureauer i deres samarbejde med leverandører kan sikre ordentlige vilkår for medarbejdere på destinationerne, tage hensyn til beskyttelse af natur, mennesker og dyreliv samt øge en miljørigtig adfærd både på destinationer og på den hjemlige arbejdsplads.

For Kipling Travel har det været vigtigt at finde en løsning, som har kunnet give bureauet nogle reelle redskaber i arbejdet med bæredygtighed og medvirke til, at Kipling proaktivt kan præge udviklingen i den rigtige retning, så bæredygtig turisme i højere grad bliver normen frem for undtagelsen.

”Egentlig har vi i Kipling Travel hverken skiftet fokus eller ændret holdning, og vi kommer nok ikke til at bruge betegnelser som grønne rejser eller økoturisme. Men vi har vel alle en vis forpligtelse til at forsøge at opføre os ansvarligt – og vedvarende dygtiggøre os. Og det er her, at et globalt system som Travelife kan gøre en væsentlig forskel. Det fjerner ikke alle udfordringer, men sikrer en tilbundsgående, strategisk og systematisk gennemgang af vore partnere og politikker til glæde for os selv, vore rejsende og partnere”, siger Lars Gundersen, indehaver af Kipling Travel.

Det er Danmarks Rejsebureau Forening, der har indført en dansk udgave af Travelife for den danske rejsebranche. Foreningen oplyser, at den har flere andre medlemmer, der er en del af Travelife-programmet, men Kipling Travel er det første medlem, som opnår den officielle certificering.

Læs også: Nordisk Råd vil øko-certificere turistmål

”Vi håber, at Kiplings bedrift kan inspirere andre medlemmer og bidrage til en mere målrettet indsats med bæredygtighed i rejsebranchen”, siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

- JKK 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere