Dansk Supermarked Group tilbyder integrationsgrunduddannelse

Hos Dansk Supermarked Group vil man gerne afspejle samfundet og skabe muligheder for alle - derfor har koncernen for nylig åbnet op for en ny toårig integrationsuddannelse.

Ti flygtninge fra henholdsvis Syrien, Eritrea og Congo skal fremover læse på Dansk Supermarked Groups specialdesignede integrationsuddannelse (IGU) i Ebeltoft. Foto: Dansk Supermarked Group.

20.04.2017

CSR.dk

For små to uger siden mødtes ni mænd og en kvinde fra henholdsvis Syrien, Eritrea og Congo for første gang på Dansk Supermarked Groups specialdesignede integrationsuddannelse (IGU) i Ebeltoft.

Her skal de ti flygtninge studere på det første AMU-kursus på det toårige grundforløb. Herefter er det Dansk Supermarked Groups hensigt, at IGU-eleverne kan komme videre på elevuddannelsen, hvor de kan få en butiks-, slagter- eller bageruddannelse på lige fod med uddannelsens øvrige elever:

”Derfor arbejder vi målrettet på at klæde dem på til en karrierevej i dagligvarebranchen, da vi i Dansk Supermarked Group gerne vil afspejle samfundet og skabe muligheder for alle, også flygtninge”, siger Annette Vittrup, der er mangfoldighedspartner i Dansk Supermarked Group.

Læs også: Dansk Supermarked indgår samarbejde med Dyrenes Beskyttelse

Hos Dansk Supermarked Group har man et mål om at i alt 25 IGU-elever skal starte op på IGU-forløbet i løbet af 2017. Uddannelsen er udviklet til at hjælpe flygtninge mellem 18 og 40 år med at få foden indenfor på det danske arbejdsmarked.

Samtidig er den en del af den trepartsaftale om arbejdsmarkedsintegration, som regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik i 2016, og den er udviklet i samarbejde med integrationsministeriet.

I løbet af de næste to år skal de ti flygtninge primært være i en lønnet praktik i en af Dansk Supermarked Groups kæder Bilka, føtex eller Netto. Derudover indeholder forløbet 20 ugers teori på skolebænken, hvoraf 12 af ugerne er danskundervisning arrangeret af den samme kommune.

AMU-kursus kan være en udfordring
De øvrige otte uger kommer til at foregå på Dansk Supermarked Groups eget kursuscenter i Bøgehøj i Ebeltoft, hvor de studerende skal på et kompetencegivende AMU-kursus.

Ifølge Annette Vittrup kan AMU-kurset dog være en af de store udfordringer i IGU-forløbet, da den enkelte flygtning ofte er den eneste ikke-deltagende dansker på et standardkursus, fordi der er få IGU-elever i samme branche.

Derfor har man på kursuscenteret i Ebeltoft sørget for, at de ti studerende vil være sammen i forløbet og samtidig møde øvrige elever på stedet.

Læs også: Danske virksomheder er blevet bedre til at tage socialt ansvar

Samtidig tilrettelægges kurset, så underviseren også kan tage de nødvendige hensyn til både sproglige udfordringer som såvel forståelsen af det danske arbejdsmarked.

Efter det toårige forløb får den enkelte elev en realkompetencevurdering, og hvis han eller hun herefter består grundforløbsprøven, er vejen banet til Dansk Supermarked Groups elevuddannelse.

- EL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025Elis Danmark A/S

Sponseret

Hjælp til familier, der har børn med livstruende sygdomme

28.03.2025CSR.dk

Fra frontløber til bundplads: Lego ramt af Trump-chok?

26.03.2025CSR.dk

Systemet er problemet: Klimaretfærdighedens indtog i klimakampen

26.03.2025Give Steel A/S

Sponseret

Stål og svejsetråd er bærende fundament i Thomas’ nye liv

25.03.2025CSR.dk

Ny afsløring understreger migrantarbejderes udsatte position på arbejdsmarkedet

18.03.2025Bureau Veritas

Sponseret

BV Talks - Om Bæredygtighed

13.03.2025CSR.dk

Nyt motionsløb forener miljø og fællesskab

12.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Ledelse af en Mangfoldig Arbejdsstyrke

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Etisk Handel Danmark
Event
Styrk dit arbejde med globale værdikæder og din ESG-rapportering gennem partnerskaber

Hvordan håndterer du de stigende krav til ESG-rapportering og due diligence?

Dato

03.04.2025

Tid

08:30

Sted

Rambøll Head Office Hannemanns Allé 53, 2300 København

Comm2ig
Webinar
Webinar: Transformer dit forbrug fra lineært til cirkulært i dit it-indkøb

Kom til webinar med Comm2ig, hvor du kan høre om arbejdet med bæredygtighed i en it-virksomhed, om Remanufactoring, e-affald, levetidsforlængelse, samt dine muligheder for at transformere dit forbrug fra lineært til cirkulært. Er adfærd og vaner den største barriere?

Dato

03.04.2025

Tid

10:00

Sted

Microsoft Teams

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Få styr på VSME - EU's nye frivillige standard for bæredygtighedsrapporting

EU-Kommissionen har for nyligt lanceret den såkaldte Omnibus-pakke, der skal forenkle kravene til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og styrke EU’s konkurrenceevne.

Dato

03.04.2025

Tid

11:00

Sted

Online på MS Teams

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online