05.02.2015  |  Supply chain

Dansk Supermarked vinker farvel til miljøbelastende rejer

Dansk Supermarked vil fremadrettet kun sælge ASC-mærkede kæmperejer i Bilka, Netto og Føtex. Det sker som en del af virksomhedens målsætning om kun at forhandle ansvarligt producerede fisk og skaldyr.

Fra slutningen af april vil det ikke længere være muligt at finde varmtvandsrejer på hylderne i Bilka, Netto og Føtex, med mindre de bærer det lille, turkise ASC-mærke, som giver en garanti for, at rejerne er opdrættet under miljømæssigt ansvarlige forhold.

Læs også: Bæredygtige laks i Dansk Supermarked

Dansk Supermarked har nemlig en målsætning om kun at sælge dokumenteret ansvarligt producerede fisk og skaldyr i sine butikker. Som en del af den plan vil koncernen fremover kun sælge ASC-mærkede varmtvandsrejer frem for de ofte miljøbelastende varmtvandsrejer, der sælges under navne som ”tigerrejer”, ”vannameirejer” eller ”kæmperejer”.

”Kæmperejer er meget populære blandt vores kunder, men de er samtidig også problematiske for miljøet, og derfor har vi virkelig set frem til, at de første rejefarme i Asien skulle blive ASC-certificerede, så vi kunne få rejerne i vores sortiment. Nu kan vi endelig tilbyde et produkt, der ikke er med til at ødelægge de områder, rejerne opdrættes i, og samtidig er vi med til at støtte udviklingen i de lande, vi køber dem fra”, siger Helene Regnell, CSR-chef i Dansk Supermarked, i en pressemeddelelse.

Læs også: Dansk Supermarked i front for nyt madspildsprojekt

Ifølge Gitte Seeberg, generalsekretær hos WWF Verdensnaturfonden, er tiltaget fra Dansk Supermarkeds side yderst positivt.

”Det er en milepæl frem mod virksomhedens mål om udelukkende at forhandle certificerede fisk- og skaldyrsprodukter. Hvis alle gjorde, som Dansk Supermarked gør på dette område, ville det virkelig batte”, siger hun.

De første ASC-mærkede rejer kommer på hylderne i uge 17, og herefter bliver de rejer, der ikke bærer ASC-mærket, udfaset fra sortimentet i både Bilka, Netto og Føtex.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere