Dansk virksomheds plastikforbrug mere end halveret siden 2016
Siden 2016 har WindowMaster arbejdet på at reducere plastikforbruget. Det er særligt sket ved at skære ned på brugen af plastikemballeringen.
Siden 2016 har danske WindowMaster arbejdet på et projekt med at reducere plastik. Det kan man nu se effekten af. I slutningen af 2018 var det således lykkedes virksomheden at komme hele 69 procent af plastikforbruget til livs.
Det skriver Pack Markedet.
Læs også: Dansk plastikaffald kan ende på strande i udviklingslande
At WindowMaster har valgt at sætte fokus på plastikforbruget skyldes, at byggebranchen, som WindowMaster leverer løsninger til, var - og er - kommet i søgelyset som klimasynder. F.eks. har den grønne tænketank Concito konkluderet, at produktion af byggematerialer udgør 10-15 procent af den samlede udledning af drivhusgasser, og her er transport ikke medregnet.
”Vi ønsker bestemt ikke at være en del af de foruroligende statistikker, og derfor har vi lanceret en række initiativer, der kan mindste vores miljøfodspor”, siger administrerende direktør for WindowMaster, Erik Boyter, til Pack Markedet og fortsætter:
”Vores succes med at reducere vores plastikforbrug har gjort os beviste om, at der er mange ting, man kan gøre anderledes og bedre, hvis vi blot investerer vores tid og kræfter i nye initiativer”.
Produktemballage var den store synder
Reduktion af plastic blev en realitet for WindowMaster efter en intern undersøgelse af virksomhedens plastikforbrug. Her fandt man, at det var plastik fra produktemballage, der var den store synder, og at det faktisk kunne reduceres betragteligt.
Det skyldes, at WindowMaster's produkter meget sjældent står udenfor på en byggeplads, som det er tilfældet med andre byggematerialer, hvilket er årsag til den omfattende plastikemballering. De skal normalvis kunne tåle at stå ude i både regn og sne, og ofte i længere perioder ad gangen.
Foruden det plastik, der har emballeret pakkerne udefra, er WindowMaster desuden stoppet med at bruge de små "flamingo-peanuts", der normalvis ligger inde i pakker med skrøbeligt gods.
Læs også: Planteavlere foreslår plantebaseret plastik
Desuden har virksomheden fundet nye måder at pakke på, så flere enheder kan være i samme pakke. Dermed er både transport-udledninger og det fysiske pakkemateriale blevet nedbragt.
- JMA