Dansk virksomheds plastikforbrug mere end halveret siden 2016

Siden 2016 har WindowMaster arbejdet på at reducere plastikforbruget. Det er særligt sket ved at skære ned på brugen af plastikemballeringen.

Siden 2016 har WindowMaster arbejdet på at reducere plastikforbruget. Særligt ved at skære ned på brugen af plastikemballage er det lykkedes at mindske forbruget..

09.07.2019

CSR.dk

Siden 2016 har danske WindowMaster arbejdet på et projekt med at reducere plastik. Det kan man nu se effekten af. I slutningen af 2018 var det således lykkedes virksomheden at komme hele 69 procent af plastikforbruget til livs.

Det skriver Pack Markedet.

Læs også: Dansk plastikaffald kan ende på strande i udviklingslande

At WindowMaster har valgt at sætte fokus på plastikforbruget skyldes, at byggebranchen, som WindowMaster leverer løsninger til, var - og er - kommet i søgelyset som klimasynder. F.eks. har den grønne tænketank Concito konkluderet, at produktion af byggematerialer udgør 10-15 procent af den samlede udledning af drivhusgasser, og her er transport ikke medregnet.

”Vi ønsker bestemt ikke at være en del af de foruroligende statistikker, og derfor har vi lanceret en række initiativer, der kan mindste vores miljøfodspor”, siger administrerende direktør for WindowMaster, Erik Boyter, til Pack Markedet og fortsætter:

”Vores succes med at reducere vores plastikforbrug har gjort os beviste om, at der er mange ting, man kan gøre anderledes og bedre, hvis vi blot investerer vores tid og kræfter i nye initiativer”.

Produktemballage var den store synder
Reduktion af plastic blev en realitet for WindowMaster efter en intern undersøgelse af virksomhedens plastikforbrug. Her fandt man, at det var plastik fra produktemballage, der var den store synder, og at det faktisk kunne reduceres betragteligt.

Det skyldes, at WindowMaster's produkter meget sjældent står udenfor på en byggeplads, som det er tilfældet med andre byggematerialer, hvilket er årsag til den omfattende plastikemballering. De skal normalvis kunne tåle at stå ude i både regn og sne, og ofte i længere perioder ad gangen.

Foruden det plastik, der har emballeret pakkerne udefra, er WindowMaster desuden stoppet med at bruge de små "flamingo-peanuts", der normalvis ligger inde i pakker med skrøbeligt gods.

Læs også: Planteavlere foreslår plantebaseret plastik

Desuden har virksomheden fundet nye måder at pakke på, så flere enheder kan være i samme pakke. Dermed er både transport-udledninger og det fysiske pakkemateriale blevet nedbragt.

- JMA

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V