15.10.2019  |  Klima, miljø og energi

Danske Havne øger sit fokus på grøn omstilling

Danske Havne skærper sit fokus på klimaaftrykket og introducerer flere tiltag, der skal bidrage til den grønne omstilling.

Brancheorganisationen Danske Havne, der repræsenterer landets erhvervshavne, introducerer en række initiativer, som skal udbrede de klimatiltag, der finder sted i de danske havne i disse år.

I sidste uge lancerede brancheorganisationen en ny hjemmeside, hvor en del af den er en temahjemmeside. Her skal fokus være på at dele konkrete nyheder og projekter om grøn omstilling i havnene.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Dansk Luftfart etablerer fond for at nå klimamål

”Tanken bag er i højere grad at understrege, at vi arbejder i en branche, der også gør sit på området,” siger Tine Kirk Pedersen, der er direktør for brancheorganisationen, i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Vi deler gerne ud af vores erfaringer og vil gerne samarbejde bredt med både politikere og Det Blå Danmark generelt, så vi samlet set får bidraget bedst muligt til den grønne omstilling”.

Hos Hirtshals Havn arbejder man strategisk efter FN’s verdensmål om bæredygtighed, Hvide Sande Havn arbejder efter at reducere CO2-udslippet med hele 94 procent og i Copenhagen Malmö Port igangsættes flere nye, grønne tiltag i retning af landstrøm.

Grønt udvalg
Brancheforeningen vil også nedsætte et grønt udvalg på tværs af havnene, hvor der kan deles ud af erfaringer. Desuden skal erfaringerne deles bredt i branchen så havnene kan få inspiration fra de maritime industrier og rederier.

Læs også: WWF kritiserer fire danske pensionsselskaber for deres klimaindsats

”Der vil være store gevinster at hente ved at dele viden. Selvfølgelig for havnene, men også for samfundet generelt. Og måske kan den grønne omstilling oven i købet blive en god forretning,” siger Tine Kirk Pedersen.

- MGC

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere