Danske ingredienser skal gøre verden mere bæredygtig

Regeringen får i dag overrakt en række anbefalinger fra Vækstteam for ingrediensbranchen, som er frontløber inden for bæredygtige løsninger.

Den danske ingrediensbranche producerer blandt andet gær i brød og enzymer til fremstilling af ost, og har samlet set en årlig omsætning på omkring 40 milliarder kroner og cirka 10.000 ansatte i Danmark. Arkivfoto..

14.01.2019

CSR.dk

Bæredygtighed, sundhed, kvalitet og at gøre "cirkulær bioøkonomi" til et nationalt prioritetsområde.

Det er disse fire ting, som vækstteamet for ingredienser, der blev nedsat i 2018, nu anbefaler, at regeringen skal se på.

Læs også: Fremtidens mad bliver grønnere og mere ansvarlig

Det skriver Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

”Jeg glæder mig til at nærlæse anbefalingerne fra Vækstteamet for ingrediensbranchen. Den danske ingrediensbranche er blandt de førende i verden, og vi vil som regering gerne se på, hvordan vi kan være med til at hjælpe dem med at udbygge denne position. Samtidig bidrager branchen til, at vi får udnyttet vores ressourcer mere bæredygtigt, og det er godt både for vores eksport og miljø”, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen ifølge Maskinbladet.

Den danske ingrediensbranche producerer blandt andet gær i brød og enzymer til fremstilling af ost, og har samlet set en årlig omsætning på omkring 40 milliarder kroner og cirka 10.000 ansatte i Danmark ifølge Miljø- og Fødevareministeriet. Vækstteamet anbefaler, at regeringen ser nærmere på, hvordan branchen kan bidrage med endnu flere løsninger inden for cirkulær bioøkonomi.

Ingrediensbranchen er en væsentlig bidragsyder til arbejdet med at nå mange af FN's verdensmål for 2030. Eksempelvis kan ingredienser være med til at forlænge fødevarers holdbarhed og dermed reducere madspild. Ingrediensbranchen spiller også næsten per definition en central rolle i fremme af bæredygtighed, da branchen har en lang tradition for at udnytte restprodukter fra fødevare- og foderproduktionen og finde nye og innovative anvendelsesmuligheder for dem.

De relevante erhvervsorganisationer er begejstrede for udspillet.

"Når vi tager ingrediensbranchens kæmpe bidrag til en ressourceeffektiv og bæredygtig produktion – og til bedre sundhed og ernæring – i betragtning, er det meget glædeligt, at anbefalingerne sætter fokus på at gøre den til et nationalt prioritetsområde,” siger direktør for virksomhed og marked hos Landbrug & Fødevarer Flemming Nør-Pedersen.

Læs også: Fødevareindustrien indstiller sig på bæredygtige forbrugere

Også DI er glade. Branchedirektør Leif Nielsen fra DI Fødevarer siger:

”Ingrediensbranchen er en dansk styrkeposition internationalt, men det er ikke almindelig kendt blandt danskerne. Det er en skam, for det er en spændende og innovativ industri, der bidrager væsentligt til opfyldelse af mange af FN’s verdensmål.

- JMA

Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Ny ISO-standard skal hjælpe fødevarevirksomheder med at reducere madspild

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

02.10.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Sådan fastholder virksomheder Klimakampens gode vaner – og bygger videre på engagementet

02.10.2025CSR.dk

Greenpeace i aktion mod TotalEnergies: Vil have olieindustrien til at betale for klimaskader

01.10.2025Dagrofa aps

Sponseret

97 tons overskudsmad får nyt liv takket være samarbejde mellem Dagrofa Foodservice og Stop Spild Lokalt

30.09.2025CSR.dk

Radisson satser massivt på klimaneutrale hoteller

29.09.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Jeres kantine kan spare store mængder CO₂ – helt uden en vegetardag

29.09.2025CSR.dk

Sådan kan du skrue ned for afhængighed og påvirkning af natur

29.09.2025CSR.dk

Lindab reducerer CO2-aftryk med 75,5 procent ved skift fra naturgas til fjernvarme

26.09.2025CSR.dk

Andels nye solcellepark har fokus på natur og naboskab

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
Kursus: Bæredygtige forretningsmodeller

På kurset lærer du at udvikle grønne forretningsmodeller, der bidrager til den tredobbelte bundlinje og matcher forbrugernes ønsker, klimamålene og politikernes dagsorden. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

01.10.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dakofa
Konference
Dakofa Årskonference - Sammen om den cirkulære omstilling

En konference for alle der arbejder med cirkulær omstilling

Dato

02.10.2025

Tid

09:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus.

Byggeriets Samfundsansvar
Kursus
Få styr på ‘S’ i ESG med sociale risikovurderinger

På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling på området. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

03.10.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Arkitektur Center, Bryghusgade 10, 1473 København

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Risikobaseret intern audit af ledelsessystemer

ISO ledelsessystemstandarderne stiller krav om, at virksomhedens ledelsessystem tager udgangspunkt i risici og muligheder.

Dato

06.10.2025

Sted

Odense

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Mini MBA – Lederuddannelse

Aros Mini MBA er Danmarks mest ambitiøse Mini MBA – udviklet i tæt samarbejde med landets førende ledelsesekspert, professor Steen Hildebrandt. Lederuddannelsen indfører dig i de klassiske MBA-fag og giver dig samtidig det mest aktuelle inden for ledelse.

Dato

06.10.2025

Tid

08:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
APQP4WIND Management Awareness Training

Event Description

Dato

06.10.2025

Tid

08:30

Sted

Online