14.01.2019  |  Klima, miljø og energi

Danske ingredienser skal gøre verden mere bæredygtig

Regeringen får i dag overrakt en række anbefalinger fra Vækstteam for ingrediensbranchen, som er frontløber inden for bæredygtige løsninger.

Bæredygtighed, sundhed, kvalitet og at gøre "cirkulær bioøkonomi" til et nationalt prioritetsområde.

Det er disse fire ting, som vækstteamet for ingredienser, der blev nedsat i 2018, nu anbefaler, at regeringen skal se på.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Fremtidens mad bliver grønnere og mere ansvarlig

Det skriver Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

”Jeg glæder mig til at nærlæse anbefalingerne fra Vækstteamet for ingrediensbranchen. Den danske ingrediensbranche er blandt de førende i verden, og vi vil som regering gerne se på, hvordan vi kan være med til at hjælpe dem med at udbygge denne position. Samtidig bidrager branchen til, at vi får udnyttet vores ressourcer mere bæredygtigt, og det er godt både for vores eksport og miljø”, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen ifølge Maskinbladet.

Den danske ingrediensbranche producerer blandt andet gær i brød og enzymer til fremstilling af ost, og har samlet set en årlig omsætning på omkring 40 milliarder kroner og cirka 10.000 ansatte i Danmark ifølge Miljø- og Fødevareministeriet. Vækstteamet anbefaler, at regeringen ser nærmere på, hvordan branchen kan bidrage med endnu flere løsninger inden for cirkulær bioøkonomi.

Ingrediensbranchen er en væsentlig bidragsyder til arbejdet med at nå mange af FN's verdensmål for 2030. Eksempelvis kan ingredienser være med til at forlænge fødevarers holdbarhed og dermed reducere madspild. Ingrediensbranchen spiller også næsten per definition en central rolle i fremme af bæredygtighed, da branchen har en lang tradition for at udnytte restprodukter fra fødevare- og foderproduktionen og finde nye og innovative anvendelsesmuligheder for dem.

De relevante erhvervsorganisationer er begejstrede for udspillet.

"Når vi tager ingrediensbranchens kæmpe bidrag til en ressourceeffektiv og bæredygtig produktion – og til bedre sundhed og ernæring – i betragtning, er det meget glædeligt, at anbefalingerne sætter fokus på at gøre den til et nationalt prioritetsområde,” siger direktør for virksomhed og marked hos Landbrug & Fødevarer Flemming Nør-Pedersen.

Læs også: Fødevareindustrien indstiller sig på bæredygtige forbrugere

Også DI er glade. Branchedirektør Leif Nielsen fra DI Fødevarer siger:

”Ingrediensbranchen er en dansk styrkeposition internationalt, men det er ikke almindelig kendt blandt danskerne. Det er en skam, for det er en spændende og innovativ industri, der bidrager væsentligt til opfyldelse af mange af FN’s verdensmål.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere