12.02.2018  |  Samfund

Danskerne donerer brugte telefoner til fordel for et trygt online-liv

På blot et halvt år har danskerne doneret mere end 8.000 gamle mobiltelefoner. Mobilerne er solgt til genanvendelse, og pengene er gået ubeskåret til TDC Groups samarbejde med Børns Vilkår om at støtte børn til et positivt og trygt online-liv.

Det skal være en både tryg og positiv oplevelse for vores børn at færdes på de sociale medier. Men mange af børnene har imidlertid brug for hjælp til, hvordan man opfører sig på nettet, og hvordan man håndterer ubehagelige oplevelser i det digitale liv.

Læs også: Samsung vil satse på genbrugstelefoner

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Samtidig er der mange forældre, der ikke er klædt ordentligt på til at guide deres børn til et mere trygt og sikkert fællesskab på de digitale og sociale medier.

Sådan lyder tanken bag samarbejdet "Forældre i en digital verden" mellem TDC Group og Børns Vilkår, der i sommeren 2017 lancerede en indsamling af brugte mobiltelefoner, som bliver solgt til genanvendelse. Pengene herfra går ubeskåret til Børns Vilkår.

Samarbejde skal støtte forældre via kurser og undervisning
Med samarbejdet bliver forældre støttet via kurser og online undervisningsforløb, så de fremover har de rigtige redskaber til at hjælpe deres børn på vej til et godt digitalt liv:

”I TDC Group er vi glade for, at der allerede er doneret mere end 8.000 mobiltelefoner. Næsten endnu bedre er det, at vi også har haft flere tusinde forældre gennem de første kurser om børns online-liv. Men der er stadig hundredtusindvis af mobiler, der fortsat ligget i gemmerne og kunne gøre gavn”, siger Jens Aaløse, koncerndirektør i TDC Group, og fortsætter:

”Mit håb er, at der er mange flere, som vil støtte op om indsatsen og donere deres gamle mobiler i den nærmeste YouSee-butik. Alle mobiltelefoner kan bruges, også selv om de ikke virker. På den måde kan vi sammen tage ansvar for, at teknologien bliver genbrugt, samtidig med at vi hjælper de unge med at bruge de digitale muligheder på en positiv måde”.

Donation giver flere redskaber
Også hos Børns Vilkår er der glæde over danskernes villighed til at støtte Mobilindsamlingen:

”På BørneTelefonen får vi ofte henvendelser fra børn, som har set eller oplevet noget ubehageligt på nettet uden at tale med en voksen om det. Det er bekymrende, at over halvdelen af disse børn går med den uhyggelige oplevelse alene og ikke har en voksen eller ven at tale med”, siger formand Peter Bartram, og fortsætter:

”Derfor glæder vi os også over danskernes gavmildhed, som betyder, at vi kan tilbyde endnu flere forældre hjælp og redskaber til, hvordan de kan tale med deres børn om, hvordan man passer på sig selv og hinanden på internettet og får et mere positivt digitalt liv, men også hvordan man selv opfører sig på nettet”.

Læs også: Efter Greenpease-demonstration: Samsung genbruger Galaxy Note 7

TDC Group og Børns Vilkårs mobilindsamling fortsætter i hele 2018, og alle kan donere gamle mobiltelefoner i blandt andet YouSees 45 butikker rundt om i landet og i en af de fire YouSee On Tour-biler.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere