29.10.2021  |  Samfund

Danskerne har i stigende grad kendskab til FN's 17 Verdensmål

En ny undersøgelse viser, at danskerne ikke bare kender til Verdensmålene, men også i høj grad finder dem vigtige.

En webbaseret spørgeskemaundersøgelse foretaget af Epinion for Verdens Bedste Nyheder, har kortlagt danskernes kendskab til FN’s 17 Verdensmål. Ud af de i alt 1.002 adspurgte svarede 79 procent, at de havde set eller hørt om verdensmålene. Det er en stigning på 126 procent på fire år.

Thomas Ravn-Pedersen, der er direktør & chefredaktør for Verdens Bedste Nyheder, mener, at det skyldes, at medierne har været gode til at fokusere på målene.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Det har været en selvforstærkende effekt, der er endt med, at Verdensmålene er kommet på dagsordenen i Danmark”.

Læs også: 2030-panelet opfordrer regeringen til, at der sker konkret handling nu, hvis verdensmålene skal indfries senest i 2030

Det er fortsat størstedelen af danskerne, som mener, at Verdensmålene er vigtige. Hele 58 procent er enige i, at målene ”i høj grad er vigtige”, og over en tredjedel svarer, at de ”i nogen grad er vigtige”.

Undersøgelsen viste ligeledes, at 83 procent af de adspurgte mener, at Danmark bør gøre en ekstra indsats for at nå Verdensmålene.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere