30.09.2020 | Klima, miljø og energi
Danskerne vil gerne spise mere klimavenligt
Der sker lige nu en klar udvikling i danskernes bevidsthed omkring mad og klimaaftryk. Salling Fondene har iværksat en klimadatabase, der skal hjælpe forbrugeren med at overskue varernes klimaaftryk.
To ud af tre danskere vil gerne spise mindre kød i fremtiden. Lige så mange forventer at spise mere grønt, og halvdelen af os ønsker også at spise mere lokalproduceret mad for at passe på klimaet. Det viser en befolkningsundersøgelse med 3.000 webinterviews af 18-75-årige danskere, som Føtex har gennemført i februar 2020.
”Danskernes ambitioner er høje, når det kommer til at spise mere klimavenligt i fremtiden. Derfor arbejder vi hele tiden på at øge udbuddet af varer, der sætter klima og miljøhensyn højt. Det kan både være lokale sæsonsvarer, der sælges i den lokale føtex, og flere plantebaserede alternativer til kød og mælk,” fortæller Karin Helene Sommer, marketingdirektør i føtex.
Det betyder kort sagt, at både leverandører og dagligvarebutikker er nødt til at give sine produkter et klimatjek.
Det kan dog være svært for mange forbrugere at overskue, hvilke varer, der er mest klimavenlige. Derfor har Salling Fondene donerer 1,7 mio. kroner til CONCITO og 2.-0 LCA Consultants, så de kan udvikle en klimadatabase, der deklarerer 500 forskellige fødevarer efter deres klimaaftryk. Databasen bliver tilgængelig for alle – både virksomheder, skoler og ministerier – så den giver mulighed for at udvikle guidelines for alle føtex’ kunder.
Du kan læse mere om undersøgelsen her.
- MT
Klima, miljø og energi

Ny UV-teknologi skal nedbringe madspild i husholdninger
Madspild er et globalt problem, hvor verdens husstande står for over halvdelen af det totale madspild. Det skal et nyt bakteriedræbende UV- produkt være med til at nedbringe og forlænge madvarernes liv i køleskabet med op til 300 procent.
Strategi & ledelse

Non-profitordning udvikler beregner forud for producentansvar
Grundet omkostningsusikkerheder har Emballageretur udviklet et prisværktøj, som kan give virksomheder klarhed over, hvad det kommende producentansvar kommer til at koste.
Klima, miljø og energi

Nestlé rangerer øverst i kaffebæredygtighed
Nestlé lander øverst i et nyt indeks, der rangerer virksomheders sociale, grønne og økonomiske facetter af kaffeproduktion.
Klima, miljø og energi

Rapport: Seks ud af ni grænser er overskredet
I et opdaterende studie kan forskere nu vise, at seks ud af ni grænser for klima og miljø er overskredet som følge af menneskelig påvirkning.
Samfund

Kammeradvokaten: Domstol afgør snart, om Danmark dømmes for manglende klimahandling
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol er i øjeblikket i gang med at behandle tre sager, som kan have betydning for, om sundt klima er en menneskerettighed.
Strategi & ledelse

Cirkulær økonomi er et opgør med mainstream
Hvis ens cirkulære løsninger ikke radikalt ændrer måden at drive virksomhed på, er det ikke cirkulære løsninger. Til gengæld er det bydende nødvendigt at finde netop disse.