08.09.2020  |  Kommunikation

Danskerne vil inspireres til bæredygtig livsstil

Langt de fleste danskere er klar til at ændre livstil. Ønsket om at leve et mere bæredygtigt liv, tage hensyn til miljøet og genbruge klodens sparsomme ressourcer er stort - især blandt de yngre generationer.

Langt hovedparten af befolkningen placerer således miljø, klima og bæredygtighed øverst på listen over tidens mest vigtige emner. Men hvordan er det nu, man finder den mest klimavenlige vare, hvordan sparer man mest muligt på energien, eller er det nu man skal købe en el-bil. Ofte er der flere spørgsmål end svar.
En ny bæredygtigheds messe vil samle en del af svarene. Målet er at sænke dankernes CO2-udledning.

Samler toppen af den grønne omstilling
Langt hovedparten af svarene kan nu findes på Danmarks største og første bæredygtighedsmesse, INSPIRE CHANGE Expo, der løber af stablen 5.-7. marts næste år i Forum i København. Messen forventes at tiltrække op mod 15.000 besøgende.

På messen vil en lang række af landets mest innovative aktører, virksomheder og organisationer, der fører an i den grønne omstilling, vise de mest bæredygtige løsninger indenfor tre overordnede kategorier; Lifestyle, Housing og Mobility.

Messen er den moderne markedsplads
"Vi vil skabe en ny platform, ja lad os kalde det markedsplads for de allerbedste ideer og løsninger, hvor udstillere og deltagere kan møde hinanden direkte for gennem samtalen at give inspiration og motivation, der kan omsættes direkte til handling," lyder det fra idémanden bag messen og direktør for Compass Fairs, Henning Sørensen.

"Jeg tror mange danskere har det som mig selv. Vi vil gerne gøre en forskel, for vores egen skyld, for vores børns skyld og de kommende generationers skyld. Men vi ved ikke helt hvordan, og, om det reelt nytter noget, set i den store sammenhæng. Her vil jeg gerne slå en hvid pind gennem den opfattelse, fordi opgaven og ansvaret hviler på os alle.  Vi bliver nødt til at gøre en forskel sammen," lyder det fra Henning Sørensen.

Behov for mere viden
Messen introduceres i Forum i København og Henning Sørensen forventer, at konceptet skal udvides til de øvrige nordiske lande. Udover at samle landets mest bæredygtige virksomheder, er der planlagt oplæg, paneldiskussioner og uddeling af en INSPIRE CHANGE Award.

"Vi har brug for at blive klogere. Som individer. Hvad kan vi selv gøre for at støtte op om den grønne omstilling, om regeringens klimalov og helt overordnet om FN's Verdensmål. Det er vores mål at skabe en sammenhæng mellem begreber, ambitioner og de bæredygtige løsninger."

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere