08.09.2020 | Kommunikation
Danskerne vil inspireres til bæredygtig livsstil
Langt de fleste danskere er klar til at ændre livstil. Ønsket om at leve et mere bæredygtigt liv, tage hensyn til miljøet og genbruge klodens sparsomme ressourcer er stort - især blandt de yngre generationer.
Langt hovedparten af befolkningen placerer således miljø, klima og bæredygtighed øverst på listen over tidens mest vigtige emner. Men hvordan er det nu, man finder den mest klimavenlige vare, hvordan sparer man mest muligt på energien, eller er det nu man skal købe en el-bil. Ofte er der flere spørgsmål end svar.
En ny bæredygtigheds messe vil samle en del af svarene. Målet er at sænke dankernes CO2-udledning.
Samler toppen af den grønne omstilling
Langt hovedparten af svarene kan nu findes på Danmarks største og første bæredygtighedsmesse, INSPIRE CHANGE Expo, der løber af stablen 5.-7. marts næste år i Forum i København. Messen forventes at tiltrække op mod 15.000 besøgende.
På messen vil en lang række af landets mest innovative aktører, virksomheder og organisationer, der fører an i den grønne omstilling, vise de mest bæredygtige løsninger indenfor tre overordnede kategorier; Lifestyle, Housing og Mobility.
Messen er den moderne markedsplads
"Vi vil skabe en ny platform, ja lad os kalde det markedsplads for de allerbedste ideer og løsninger, hvor udstillere og deltagere kan møde hinanden direkte for gennem samtalen at give inspiration og motivation, der kan omsættes direkte til handling," lyder det fra idémanden bag messen og direktør for Compass Fairs, Henning Sørensen.
"Jeg tror mange danskere har det som mig selv. Vi vil gerne gøre en forskel, for vores egen skyld, for vores børns skyld og de kommende generationers skyld. Men vi ved ikke helt hvordan, og, om det reelt nytter noget, set i den store sammenhæng. Her vil jeg gerne slå en hvid pind gennem den opfattelse, fordi opgaven og ansvaret hviler på os alle. Vi bliver nødt til at gøre en forskel sammen," lyder det fra Henning Sørensen.
Behov for mere viden
Messen introduceres i Forum i København og Henning Sørensen forventer, at konceptet skal udvides til de øvrige nordiske lande. Udover at samle landets mest bæredygtige virksomheder, er der planlagt oplæg, paneldiskussioner og uddeling af en INSPIRE CHANGE Award.
"Vi har brug for at blive klogere. Som individer. Hvad kan vi selv gøre for at støtte op om den grønne omstilling, om regeringens klimalov og helt overordnet om FN's Verdensmål. Det er vores mål at skabe en sammenhæng mellem begreber, ambitioner og de bæredygtige løsninger."
Supply chain

Knaphed på sand, sten og grus: Københavns betonaffald skal sikre råstoffer til fremtidens byggeri
Et nyt samarbejde mellem betonproducenten Unicon og Norrecco, der behandler byggeaffald med henblik på genanvendelse, vil modvirke mangel på råstoffer ved at udnytte større dele af overskuds- og nedrivningsbeton i hovedstadsregionen.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Klima, miljø og energi

Dansk FN-chef: Vi kan ikke genanvende os ud af klimakrisen
Inger Andersen, generaldirektør for FN's miljøprogram, advarer mod en stigende produktion af plastik.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.