12.05.2016  |  Menneskerettigheder

Danskernes vilje til at hjælpe er større end nogensinde før

Indhold fra partner Hvad er dette?

SOS Børnebyernes årsregnskab 2015 viser en markant stigende støtte til arbejdet for verdens udsatte børn.

Trods det seneste års heftige debatter om udviklingsbistand og flygtninge, er danskernes opbakning til udvikling og katastrofer større end nogensinde før. SOS Børnebyernes årsregnskab for 2015 viser en stigning på lidt over 16 procent i de samlede indsamlede beløb - fra 189 mio. kr. i 2014 til 220 mio. kr. i 2015.
 
Læs mere om årsregnskabet her
 
”I en tid, hvor støtten til nogle af verdens mest udsatte befolkningsgrupper er under pres, kan vi se, at den almindelige dansker træder til.  Vi ser en markant stigende støtte til vores arbejde for verdens udsatte børn. Aldrig har så mange danskere støttet humanitære formål som i dag. Og det går jo lige i hjertet, især på en dag som i dag, hvor vi samler ind for at kunne hjælpe flere børn” siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

Se hvordan vi hjælper børnene

Forklaringen på den positive udvikling skal ifølge Mads Klæstrup Kristensen findes i, at det er meget nemt for folk at se, hvor pengene ender.
 
”Du kan ganske enkelt se, at det nytter. Du ser børnene få et nyt hjem, en familie og en uddannelse. Og kan du se, at du giver et barn en tryg barndom i en kærlig familie, jamen, hvorfor skulle du så ikke støtte? At give et forældreløst barn en ny mor er jo alle pengene værd,” siger Mads Klæstrup Kristensen.

Sådan kan du gøre en forskel

Fakta om SOS Børnebyernes årsregnskab 2015

  • I 2015 har SOS Børnebyerne uddelt 20 mio. kr. mere til arbejdet med forældreløse og udsatte børn end i 2014.Indtægter fra faddere og faste bidragsydere steg fra 101 mio. kr. i 2014 til 112 mio. kr. i 2015.
  • Administrationsprocenten faldt fra 6,4 pct. i 2014 til 5,8 pct. i 2015.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere