21.08.2019  |  Klima, miljø og energi

De nordiske statsledere går sammen om klimamål

Til FN’s klimatopmøde i New York til september vil de nordiske statsminister tale som én samlet region. Det kom frem på et pressemøde i Island.

Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island indgår aftale om ét samlet klimabudskab, når der til september afholdes FN topmøde i New York. Det fortalte statsoverhovederne på et pressemøde på Island i går, hvor også Angela Merkel, tysklands kansler, var med, skriver TV2.

Læs også: Salling Group vil have mere genbrug og mindre plast i emballagen

”Verden er i forandring. Og vi er nødt til at stå sammen. De nordiske lande. Men også sammen med Tyskland. Det er meget vigtigt. Vi deler de samme værdier og ideer om, hvad det er for en verden, vi vil give videre til vores børn”, siger Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) til TV2.

En af målsætningerne er blandt andet, at Norden skal være verdens første CO2-neutrale region.

”Det er vigtigt, at vi som nordiske lande tager til klimatopmødet i New York i september med en fælles tilgang og et stærkt signal om, at klimaproblemet skal adresseres. Vi er nødt til at vise vores børn, at vi kan håndtere det her”, siger Sveriges statsminister, Stefan Löfven, til TV2.

Mødet blev også kaldt et ”familiemøde” af Norges statsminister Erna Solberg, der understreger at Norden har dét, der skal til.

Læs også: Modebranchen skal skære ned for overforbruget

Angela Merkel forklarer, at Tyskland ikke er med i aften, men at hun var glad for invitationen og debatten.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere