12.06.2018  |  Medarbejder

Debat: Lærlinge – også for vores egen skyld

Indhold fra partner Hvad er dette?

Claus Fibiger, adm. direktør i Lindpro, Glostrup, skriver om virksomhedens 116 lærlinge og det ansvar, der følger med.

Med prognoser, der spår om mangel på 32.000 erhvervsuddannede i 2020, har vi et akut behov for at tiltrække flere unge til erhvervsuddannelserne. Det er et fælles ansvar politikere, erhvervsskoler og virksomheder imellem – derfor kan virksomhederne ikke læne sig tilbage og vente på politiske initiativer.


Virksomhederne kan gøre en forskel ved at hjælpe de unge til en god start på arbejdslivet. I Lindpro giver vi vores 116 lærlinge afvekslende arbejdsopgaver, ansvar og et godt kollegialt samvær, så de trives på arbejdspladsen. De er nye i deres fag og på arbejdsmarkedet i det hele taget, så vi skal lære dem at gå på arbejde ved at møde dem i øjenhøjde. I stedet for at lade os irritere af mobiltelefoner, der er klistret til hænderne, skal vi værdsætte, at de unge bidrager med nye syn på teknologien i faget.

Når det kommer til samarbejdet med erhvervsskolerne, har vi som virksomheder et fælles ansvar for at stå sammen – eksempelvis ved at støtte op om aktiviteter men også ved at turde tage dialogen på de områder, hvor skoleopholdet kan forbedres.

Sidst men ikke mindst skal vi også sætte fokus på de mange fordele ved at tage en erhvervsuddannelse, som f.eks. gode jobmuligheder, forskellige karriereveje og en livsløn, der ligger væsentligt over mange akademikeres.

Vi kan alle blive bedre til at tage ansvar, invitere til dialog – også med de unge, så de bliver opmærksomme på de attraktive erhvervsuddannelser og vi dermed får bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Læs også: Lærlinge er den halve virksomhed

Fakta

Velkommen til DI Debat

Med DI Debat ønsker vi at give vores medlemmer plads til selv at komme til orde med synspunkter om temaer med betydning for jeres virksomhed.

Debatindlæg kan blive bragt her eller i magasinet DI Business. Vi forbeholder os retten til at udvælge og beskære indlæg i forhold til pladshensyn og relevans. Du kan sende dit indlæg til redaktør Uffe Hansen ufha@di.dk. Og ringe for yderligere info på: 33773888

Synspunkter på DI Debat er ikke nødvendigvis udtryk for DI’s holdning.

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

www.di.dk

  • di@di.dk
  • 3377 3377
  • H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

DI arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for virksomhedernes CSR-arbejde på såvel dansk, europæisk og globalt plan.DI's indsats spænder bredt, da CSR-arbejdet ofte baseres på globale principper såsom FN’s konventioner og OECD retningslinjer og udmønter sig i såvel EU som national lovgivning.CSR adresserer globale udfordringer, hvorfor de fleste virksomheder refererer til globale princip…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere